«Πριν από τριάντα χρόνια, δημοσίευσα ένα βιβλίο με τον τίτλο ‘’S.E.X.’’ Εκτός από τις γυμνές μου φωτογραφίες, υπήρχαν και φωτογραφίες ανδρών, που φιλούσαν άνδρες, γυναικών που φιλούσαν γυναίκες και εμένα που φιλούσα τους πάντες. Έγραψα, επίσης, για τις σεξουαλικές μου φαντασιώσεις και μοιράστηκα την άποψή μου για τη σεξουαλικότητα με ειρωνικό τρόπο. 

Πέρασα τα επόμενα χρόνια παίρνοντας συνεντεύξεις από στενόμυαλους ανθρώπους, που προσπαθούσαν να με ντροπιάσουν επειδή ενδυναμώθηκα ως γυναίκα. Με αποκάλεσαν πόρνη, μάγισσα, αιρετική και διάβολο», έγραψε πρόσφατα η «βασίλισσα της ποπ». Το 1992, όταν η Μαντόνα δημοσίευσε το «S.E.X», ένα ερωτικό βιβλίο με ρηξικέλευθες εικόνες, που τράβηξε ο φωτογράφος Steven Meisel, η τραγουδίστρια ήταν 33 ετών.

Ωστόσο, τι κοινό έχουν η 33χρονη Μαντόνα με την 73χρονη Μαντόνα του σήμερα; Και οι δύο έχουν προσβληθεί, ταπεινωθεί και επικριθεί, επειδή εξέφρασαν ανοιχτά τη σεξουαλικότητά τους. Πριν, αυτό συνέβαινε εξαιτίας της δουλειάς της. Τώρα, είναι εξαιτίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσής της.

Το έργο της καλλιτέχνιδας είναι πολύ γνωστό: Η Μαντόνα συνεχίζει να φοράει το στέμμα της βασίλισσας της ποπ. Είναι, επίσης, η καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, την οποία ξεπερνούν μόνο οι Beatles, ο Μάικλ Τζάκσον και ο Έλβις Πρίσλεϊ. Πέρα από αυτό, είναι είδωλο, ένα αστέρι, γνωστό σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, έχει συνδεθεί με δύο λέξεις: υπέρβαση και επανεφεύρεση. Τώρα, όμως, το κοινό έχει πρόσβαση σε κομμάτια της ζωής της καλλιτέχνιδας που μέχρι πρότινος παρέμεναν κρυφά. Χάρη στα κοινωνικά δίκτυα, η Μαντόνα «επανεφευρέθηκε» για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά ως μια σέξι 63χρονη γυναίκα με στενά ρούχα, η οποία επιδεικνύει με απόλυτη φυσικότητα και φλερτ τα οικεία της εσώρουχα και τη συλλογή της από δονητές. Βγάζει selfies, που δείχνουν ντεκολτέ και συμμετέχει στις τάσεις του TikTok. Οι εμφανίσεις της στα κοινωνικά δίκτυα έχουν σχολιαστεί (και επικριθεί) ευρέως. Όπως δήλωσε κάποτε η ίδια: «Οι φωτογραφίες μου είναι πολύ δημοφιλείς: “Οι άνθρωποι πίστευαν ότι μια μέρα θα ξυπνούσαν και δεν θα ήταν πια εκεί. Αλλά έκαναν λάθος: εγώ δεν θα φύγω ποτέ».