26 Μαΐου 2022 (15:14)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.Ζ.: “Δεν πάει άλλο. Είμαστε άνθρωποι με αντοχές”.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση λογιστών φοροτεχνικών Ελευθέρων επαγγελματιών νομού Ζακύνθου, σχετικά με τις αποφάσεις του υπ. Οικονομικών για τις…

Ελλαδα Ζακυνθος , 3 Ιουνίου, 2021 10:18

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση λογιστών φοροτεχνικών
Ελευθέρων επαγγελματιών νομού
Ζακύνθου, σχετικά με τις αποφάσεις του υπ. Οικονομικών για τις καταθέσεις των φορολογικών δηλώσεων και την ΚΥΑ ΓΔΟΥ 504/2021 για το πρόγραμμα για την επιδότηση δαπανών,  αναφέρει:

“Είμαστε μάρτυρες για πολλά χρόνια στην ασέβεια που δείχνουν οι ιθύνοντες του υπ. Οικονομικών στην επαγγελματική υπόσταση του κλάδου των λογιστών –φοροτεχνικών-οικονομολόγον και κατ επέκταση στην ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας. Φέτος, εν μέσω των τραγικών συνεπειών της πανδημίας, τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο (έφυγαν απ΄ τη ζωή χιλιάδες συνάνθρωποί μας), όσο και σε οικονομικό επίπεδο και με πλήθος φορολογικών αλλαγών , η ηγεσία του υπ. Οικονομικών αποφάσισε πως πρέπει να κατατεθούν όλες οι φορολογικές δηλώσεις στους χρόνους που ίσχυαν προτού την πανδημία.
Οι υπεύθυνοι του υπ. Οικονομικών αποφάσισαν με την ΚΥΑ ΓΔΟΥ 504/2021,το πρόγραμμα για την επιδότηση δαπανών, μία εκ των προϋποθέσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων είναι να έχει υποβληθεί το Έντυπο Ε3 της δήλωσης έτους 2020 έως 17.6.2021. Εκτός των άλλον όμως, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν δημοσιευθεί όλες οι απόφαση και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι για την συμπλήρωση της δηλώσεις Ε3 . Με αυτές τις ιλαροτραγικές καταστάσεις πώς θα προλάβουν τα νομικά πρόσωπα να υποβάλουν τη σχετική αίτηση; Εκτός και κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή την απόφαση (κάποιου είδους κόφτης) και να πουν πως ευθύνονται οι λογιστές που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τις δηλώσεις και να λάβουν την επιδότηση.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζεται . Οφείλει το υπ. Οικονομικών να τροποποιήσει τη σχετική Κ.Υ.Α. ώστε να συμβαδίζει με την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όποια κι αν είναι αυτή τουλάχιστον έως 30-09-2021. Και επειδή η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων λόγο του πλήθους των αλλαγών εξαιτίας του covid-19 δε θα είναι απλή υπόθεση , καθώς και τα λογισμικά των εταιρειών πληροφορικής δεν είναι ακόμα έτοιμα διότι απαιτεί έλεγχο πολλών και διαφορετικών δεδομένων και παραμέτρων πριν την τελική υποβολή . Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν άμεσα οι αρμόδιοι παράγοντες υπηρεσιακοί και μη του υπ. Οικονομικών το πρόβλημα που δημιουργούν στην αγορά, καθώς και την αγανάκτηση που έχουν επιφέρει στον κλάδο των Φοροτεχνικών – Λογιστών με αυτές τους τις επιπόλαιες επικοινωνιακές και ανέφικτες αποφάσεις.
Δεν είναι καιρός για ρήξεις και αψιμαχίες , οι αντοχές των ανθρώπων του κλάδου μας έχουν πλέον εξαντληθεί . Δεν πάει άλλο, δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες δυνάμεις, αντικαταστήσαμε το κράτος από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα, βάλαμε πλάτη αδιαμαρτύρητα ,εφαρμόζοντας κάθε παράλογη φαντασίωση υπηρεσιακών παραγόντων και μη.
Σκεφθείτε κύριοι του Υπ. Οικονομικών είμαστε άνθρωποι και έχουμε οικογένειες, δουλεύουμε πάνω από 14 ώρες ημερησίως όλη την εβδομάδα για να προλάβουμε να εφαρμόσουμε όλες αυτές τις αλλαγές που έχετε επιφέρει από τον Μάρτιο του 2020 .
Στην αυριανή συνεδριάσει της Π.Ο.Φ.Ε.Ε, τα μέλη της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε Ζακύνθου με καθολική αποδοχή, προτείνουμε την αποχή από τα καθήκοντα μας για την επόμενη εβδομάδα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ –ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΤΟΧΕΣ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ.

Με τιμή
Το Δ.Σ της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.Ζ”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.