01 Δεκεμβρίου 2021 (10:39)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ξεκίνησε η διάθεση 2 self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στους 18-30.

Ξεκίνησε από σήμερα έως και τις 5 Ιουνίου, η διάθεση 2 δωρεάν self test από τα φαρμακεία, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 31 Μαΐου, 2021 07:49

Ξεκίνησε από σήμερα έως και τις 5 Ιουνίου, η διάθεση 2 δωρεάν self test από τα φαρμακεία, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό εκπαίδευσης και φοιτητές που κάνουν πρακτική. Τα συγκεκριμένα self test θα χρησιμοποιηθούν και τα αποτελέσματά τους θα δηλωθούν στην πλατφόρμα testing.gov.gr , στις 7/6 και στις 14/6.

Την περαιτέρω διεύρυνση στη δυνατότητα χρήσης των self tests, ειδικότερα για τις ηλικίες 18-30 ετών, από σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκερτσος.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests διευρύνεται περαιτέρω, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών. Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ -δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες».

Έτσι, αυτή την εβδομάδα, από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:

* οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

* οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων

* καθώς και όσοι συμπολίτες μας είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές)”.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.