06 Δεκεμβρίου 2021 (12:58)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Είχε μπει μια τάξη στον Λαγανά” επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λέει ο Σ. Κοντονής

“Είχαν γίνει τότε ενέργειες (σ.σ. επί υπουργίας του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), είχε μπει μια τάξη στον Λαγανά, βάση και του…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Μαΐου, 2021 09:55

“Είχαν γίνει τότε ενέργειες (σ.σ. επί υπουργίας του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), είχε μπει μια τάξη στον Λαγανά, βάση και του σχεδιασμού του αρμόδιου Υπουργείου. Είμασταν όμως στην εποχή των μνημονίων και δεν μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας”, δήλωσε, μιλώντας στον stigma fm ο Σταύρος Κοντονής, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα για το θέμα της εγκληματικότητας στην Ζάκυνθο, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέρει:

“Σε περιόδους οικονομικής κρίσης παρατηρείται παγκοσμίως η ενίσχυση του οργανωμένου εγκλήματος και έχουμε πλείστα τέτοια παραδείγματα. Στην Ελλάδα αν και το περιμέναμε αυτό να συμβεί την περίοδο των σκληρών μνημονίων, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποψίλωσαν την Ελληνική Αστυνομία. Όταν ήμουν ακόμα Βουλευτής Ζακύνθου της Αντιπολίτευσης, ζητούσα την έκτακτη ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης Ζακύνθου. Το ίδιο έκανα και όταν ήμουν Βουλευτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως Υπουργός Δικαιοσύνης είχα συναντηθεί με τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου και είχα καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Είχαν γίνει τότε ενέργειες, είχε μπει μια τάξη στον Λαγανά, βάση και του σχεδιασμού του αρμόδιου Υπουργείου. Είμασταν όμως στην εποχή των μνημονίων και δεν μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας. Στη Ζάκυνθο έχουμε μέγα πρόβλημα με την εμπορία όπλων και ναρκωτικών. Δεν βλέπω σήμερα να υπάρχει η απαιτούμενη εγρήγορση για να διεκδικηθούν λύσεις. Απαιτείται η εγρήγορση των τοπικών αρχών και της κοινωνίας. Πρέπει να αποτυπωθεί η κατάσταση και κάποιος να παρέμβει άμεσα. Βέβαια η όποια λύση δοθεί σε επίπεδο αντιμετώπισης του εγκλήματος, θα δοθεί βάση των επίσημων στοιχείων που δίνονται. Αν όπως καταγγέλλεται, τα στοιχεία παραποιούνται, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ μια λύση.”

Ο διαγραμμένος πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής, αναφέρεται και στην υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των πρώην συντρόφων του στην προανακριτική.

“Έχουμε μια εμπειρία σε ότι αφορά τις Προανακριτικές Επιτροπές, από την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα. Συμμετείχα και εγώ σε μια Προανακριτική Επιτροπή, στην υπόθεση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος τελικά και καταδικάσθηκε. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η Εξεταστική Επιτροπή από την Προανακριτική Επιτροπή.

Η Προανακριτική Επιτροπή έχει μια πολύ πιο βαρύνουσα σημασία, είναι σαν να πηγαίνει ένας πολίτης στον Ανακριτή. Έχει παρατηρηθεί ότι οι Βουλευτές που μετέχουν ως μέλη της Προανακριτικής, δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κομματική τους ταυτότητα και την πολιτική τους ιδιότητα. Το μοντέλο αυτό έχει αποτύχει, οι Βουλευτές δεν μπορούν να αποφύγουν το πολιτικό τους βάρος και δεν λειτουργούν ως προανακριτικοί λειτουργοί. Πέραν αυτών καταστρατηγείται επανειλημμένως η μυστικότητα της διαδικασίας των καταθέσεων. Για παράδειγμα, καταθέτει ένας μάρτυρας κατά ενός πολιτικού προσώπου, ή αν θέλετε και υπέρ του, μια κατάθεση που μπορεί να είναι ψευδής, και βγαίνει στη δημοσιότητα αυτή η κατάθεση από τα ΜΜΕ, δημιουργώντας ψευδείς εικόνες. Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας κατάθεσης αντιτίθεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σαν να μην φτάνουν αυτά, έχουμε και έναν παραλογισμό. Έχουμε περιπτώσεις Βουλευτών να λένε σε μάρτυρα να προσέξει τι θα καταθέσει γιατί ενδέχεται αυτά που θα πει να λειτουργήσουν προς όφελος του αντίπαλου κόμματος. Αυτό έχει παρατηρηθεί στην πρόσφατη υπόθεση του πρώην Υπουργού κ. Παππά που διερευνάται από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Αυτό είναι εξωφρενικό και αποτελεί αδίκημα. Υπήρξαν τέτοιες παρεμβάσεις Βουλευτών στην υπόθεση αυτή. Μιλάμε για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας από τους Βουλευτές που λειτουργούν έτσι.”

Ο κ. Κοντονής κλείνοντας, κάλεσε τους Ζακυνθινούς να προστρέξουν να εμβολιαστούν:

“Κάνω έκκληση στους συμπατριώτες μου να προστρέξουν όλοι να εμβολιαστούν. Έκανα προχθές το πρώτο μου εμβόλιο και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. Έχουμε μείνει πίσω ως νησί σε ότι αφορά τον εμβολιασμό και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο. Μόνο αν εμβολιαστούμε θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία.”

 

πηγή: stigma fm

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.