01 Δεκεμβρίου 2021 (11:45)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Το Σάββατο απολογούνται στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τους πυροβολισμούς.

Το Σάββατο πρωί θα απολογηθούν στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες, ένας Ζακυνθινός και δύο αδέλφια αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν μετά…

Ελλαδα Ζακυνθος , 27 Μαΐου, 2021 09:04

Το Σάββατο πρωί θα απολογηθούν στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες, ένας Ζακυνθινός και δύο αδέλφια αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν μετά το περιστατικό των πυροβολισμών.

Και οι τρεις χθες το βράδυ, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Μέχρι τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

Οι 3 άνδρες συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, το βράδυ της Τρίτης και εκτυλίχθηκε έως τις πρώτες πρωινές ώρες χθες.

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυροβολισμών στον δρόμο Καλαμακίου – Ζακύνθου, στο ύψος της περιοχής  Άγιος Γεράσιμος.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι στους πυροβολισμούς είχαν εμπλοκή ο Ζακυνθινός και ένας από τα δύο αδέλφια αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της πόλης της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

• στο σημείο που εκδηλώθηκαν οι πυροβολισμοί, εννέα (9) κάλυκες διαμετρήματος των 9mm.

• στην κατοχή του ημεδαπού ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm και δεκαπέντε (15) φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος.

• στην οικία του αλλοδαπού -444- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -1- σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των -870- ευρώ , -1- κυτίο μεταφοράς πιστολιού κενό περιεχομένου, -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και -17- κυνηγετικά φυσίγγια.

Ο Ζακυνθινός αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με τον νόμο περί όπλων και σε βάρος του ενός αλλοδαπού για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη ο αδελφός του αλλοδαπού εμπλεκόμενου στους πυροβολισμούς, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως με βάση τις κατηγορίες και τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον τους, η προφυλάκισή τους είναι σχεδόν βέβαιη.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.