06 Δεκεμβρίου 2021 (13:02)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Λαμπροί εορτασμοί στη Ζάκυνθο για την Ένωση, παρουσία της Ζ. Μακρή.

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, του βουλευτή Ζακύνθου, Δ. Ακτύπη και των προσκεκλημένων του βουλευτών,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Μαΐου, 2021 14:17

Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, του βουλευτή Ζακύνθου, Δ. Ακτύπη και των προσκεκλημένων του βουλευτών, Α’ Πειραιώς Ν. Δούνια, Λαρίσης Σ. Μπίζιου, Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλη και Λακωνίας Ν. Κρητικού, του αντιπεριφερειάρχη Γ. Στασινόπουλου, του δημάρχου Ν. Αρετάκη και των υπολοίπων αρχών του τόπου, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό η επίσημη δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.

Αμέσως μετά παρέστησαν στη δέηση και κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο).

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.