01 Δεκεμβρίου 2021 (11:01)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Η Ζ. Μακρή εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Ζάκυνθο για την επέτειο της Ένωσης

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο, αυθημερόν, για να παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για…

Ελλαδα Ζακυνθος , 20 Μαΐου, 2021 18:13

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο, αυθημερόν, για να παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 157η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Λόγω της πανδημίας, φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση. Οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Ώρα 10.30
Επίσημη δοξολογία

Ώρα 11.30
Επιμνημόσυνη Δέηση. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί επίσημη δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο του πόλης. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, καθηγητής του Γυμνασίου Μαχαιράδου Ζακύνθου.

Δέηση και κατάθεση στεφάνων
Στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο).
Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Γεώργιος Στασινόπουλος θα δεχθεί στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου – Διοικητήριο τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές.

Ώρα 13.00
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιολιταίο» που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Νομού.

Ώρα 19.00
Απόδοση φόρου τιμής

Στο Ενετικό Κάστρο της πόλης, στα κελιά των φυλακών, θα τελεστεί και τρισάγιο. Με τη δύση του ηλίου θα γίνει υποστολή της σημαίας.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.