06 Δεκεμβρίου 2021 (13:13)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


1015 ημερήσια γεύματα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας στη Ζάκυνθο

Χίλια δεκαπέντε γεύματα την ημέρα για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνονται και στη Ζάκυνθο από το Υπουργείο Εργασίας και…

Ελλαδα Ζακυνθος , 20 Μαΐου, 2021 14:32

Χίλια δεκαπέντε γεύματα την ημέρα για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνονται και στη Ζάκυνθο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς εντάχθηκε πρόγραμμα αύξησης του αριθμού των γευμάτων που παίρνουν μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε ανάρτησή του ο βουλευτής Ζακύνθου ευχαριστεί την υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέροντας:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία υλοποίησε το αίτημά μου να ενταχθεί και η Ζάκυνθος στο πρόγραμμα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αύξησης κατά 15% του αριθμού των σχολικών γευμάτων που λαμβάνουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και της ταυτόχρονης διεύρυνσης των γεωγραφικών τμημάτων τα οποία πέτυχε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας θα λαμβάνουν καθημερινά 1015 γεύματα.

Ήδη από τον Μάρτιο του 2020 το Υπουργείο Εργασίας και η Αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου είχε προχωρήσει στην πρώτη αύξηση του σχετικού προγράμματος. Πλέον το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο αφού εξασφαλίσθηκε η αυξημένη ετήσια χρηματοδότησή του από 74 εκατομμύρια σε 85 εκατομμύρια ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι διανεμόμενες μερίδες αυξάνονται σε όλη τη χώρα και από 185.311 ανέρχονται πλέον σε 210.347 την ημέρα.

Υπογραμμίζεται δε πως για το ίδιο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προβλέψει προϋπολογισμό ο οποίος δεν ξεπερνούσε τα 39.673.643 ευρώ ενώ αντιστοιχούσε σε 151.276 μερίδες την ημέρα.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.