07 Δεκεμβρίου 2021 (19:34)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Εκδήλωση της ΠΙΝ, παρουσία της ΠτΔ και του υπ. Εσ., για την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

“Με κοινή ιστορική διαδρομή και κοινούς αγώνες για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ευημερία τους, με ίδιους προβληματισμούς για…

Ελλαδα Ζακυνθος , 19 Μαΐου, 2021 18:22

“Με κοινή ιστορική διαδρομή και κοινούς αγώνες για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ευημερία τους, με ίδιους προβληματισμούς για το σήμερα και φυσικά με κοινή αγωνία και όραμα για το μέλλον τους, τα Επτάνησα γιορτάζουν φέτος την συμπλήρωση 157 χρόνων από την Ένωσή τους με την Ελλάδα”, αναφέρει σε ανακοίνωση της για την επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι:

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «σφυρηλατεί» καθημερινά τη συνοχή και τη διασύνδεση των νησιών της, και φέτος -εν έτει 2021, με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 157 ετών, από το 1864, όταν τα Επτάνησα ενώθηκαν με την Ελλάδα- έχει τη χαρά να διοργανώνει μια εκδήλωση, η οποία υπερτονίζει αυτό ακριβώς το κοινό ταξίδι των νησιών μας.

 

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας, θα φέρει κοντά σ’ αυτή την ημέρα γιορτής, χαράς και υπερηφάνειας, όχι μόνο τα Επτάνησα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Η εκδήλωση για την 157η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα λάβει χώρα, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, στις 19:00, στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

 

Την εκδήλωση θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, όπως επίσης και Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Μουζακίτης, θα παραθέσουν επίσημο δείπνο στην Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στο roof garden του ξενοδοχείου Cavalieri.

 

Στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω live streaming, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω social media (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=314577843435986&id=101654971394942)”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.