01 Δεκεμβρίου 2021 (12:22)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 με όλα τα εμβόλια

Στις 21 Μαΐου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών με όλα τα σκευάσματα, όπως…

Ελλαδα Ζακυνθος , 17 Μαΐου, 2021 18:51

Στις 21 Μαΐου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών με όλα τα σκευάσματα, όπως είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν γνωστές οι ημερομηνίες και για τους 35-39 και 30-34.

Πάνω από 110.000 εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σήμερα, όπως ενημέρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 4.377.000 εμβολιασμοί, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 26% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ το 15,4% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Έως τις 31 Μαΐου, υπολογίζουμε ότι, θα έχουμε κάνει 5.600.000 εμβολιασμούς» δήλωσε.

Από πλευράς της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου χαιρέτισε την παρουσία των δημοσιογράφων στην αίθουσα, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε rapid test πριν την είσοδό τους. «Η εβδομάδα αρχίζει πιο αισιόδοξα», είπε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μια πολυκεντρική μελέτη, η οποία κατέληξε στο ότι τα αντισώματα -όσων έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί- παραμένουν μέχρι και για 13 μήνες και μειώνουν την πιθανότητα της επαναλοίμωξης. Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την «πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει την παραμονή εξουδενωτικών αντισωμάτων και την μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης».

«Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι η μελέτη είναι ενθαρρυντική, καθώς «είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους».

Δεν ισχύει ότι οι μεταλλάξεις αδυνατίζουν την ισχύ των εμβολίων, είπε. «Ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων», συμπλήρωσε.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.