26 Μαΐου 2022 (13:05)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου για την στελέχωσή της

Τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Εφορευτικό Συμβούλιο για την στελέχωση της Δημόσιας Ιστορική Βιβλιοθήκης Ζακύνθου, αναφέρει σε…

Ελλαδα Ζακυνθος , 16 Μαΐου, 2021 11:43

Τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Εφορευτικό Συμβούλιο για την στελέχωση της Δημόσιας Ιστορική Βιβλιοθήκης Ζακύνθου, αναφέρει σε ανακοίνωση τύπου, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

“Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου (Δ.Ι.Β.Ζ.), με την ανάληψη των καθηκόντων του στα μέσα του 2020, ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον άμεσο διορισμό 2 Βιβλιοθηκονόμων για την πλήρωση ισάριθμων κενών θέσεων, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της υπηρεσίας.

Δυστυχώς στην Βιβλιοθήκη Ζακύνθου βρήκαμε μόνο μία διοικητική υπάλληλο και μία αποσπασμένη εκπαιδευτικό ενώ όπως
διαπιστώσαμε δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για απόσπαση ή μετάταξη Βιβλιοθηκονόμου από άλλη δημόσια υπηρεσία.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στην τελευταία προκήρυξη θέσεων Βιβλιοθηκονόμων και Αρχειονόμων που έγινε την περίοδο 2019-2020 δεν υπήρξε πρόβλεψη διορισμού Βιβλιοθηκονόμου στην Βιβλιοθήκη Ζακύνθου, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν οι δύο κενές θέσεις. Αντίθετα διορίστηκαν Βιβλιοθηκονόμοι σε Βιβλιοθήκες της χώρας που διέθεταν επάρκεια ειδικού προσωπικού.

Νομίζουμε ότι αυτή η εξαίρεση της Βιβλιοθήκης της Ζακύνθου, δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε αθώα ως προς την διατύπωση τουλάχιστον του σχετικού αιτήματος από την Δ.Ι.Β.Ζ.

Η έκκληση μας για την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης μας σε προσωπικό βρήκε ανταπόκριση στη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πρόσφατα η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως υπέγραψε την απόσπαση 2 εκπαιδευτικών ΠΕ με τους οποίους ενισχύθηκε η υπηρεσία μας. Παράλληλα από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου υπήρξε η διάθεση για απασχόληση στην Βιβλιοθήκη Ζακύνθου μιας έκτακτης υπαλλήλου με ειδικότητα Βιβλιοθηκονόμου που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο χώρο μας.

Με αυτές τις ενισχύσεις σε προσωπικό η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου αυξάνει τις προσπάθειες να ανταποκριθεί στην πρόκληση της ανάδειξης του βιβλιακού πλούτου που διαθέτει, της απογραφής, της ψηφιοποίησης και της απεντόμωσης.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.