01 Δεκεμβρίου 2021 (11:39)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου: Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο για την Πλατανιώτη στην Βουδαπέστη

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο 35ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης είναι γεγονός. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, στην 6η της συμμετοχή σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου, πήρε την 2η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο το απόγευμα της Τρίτης, καταφέροντας ν΄ ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο, μετά από πέντε φορές που…

Αθλητικα , 12 Μαΐου, 2021 13:05

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο 35ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης είναι γεγονός.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, στην 6η της συμμετοχή σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου, πήρε την 2η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο το απόγευμα της Τρίτης, καταφέροντας ν΄ ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο, μετά από πέντε φορές που είχε πάρει την 4η θέση και έξι την 5η.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης συγκέντρωσε 89,2897 βαθμούς, μένοντας πίσω από την Ουκρανή Μάρτα Φιέντινα, που βαθμολογήθηκε με 91.8445 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Την τριάδα συμπλήρωσε η Λευκορωσίδα Βασιλίνα Χαντόσκα, που ξεπέρασε οριακά τη δεύτερη Ελληνίδα του τελικού, Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία εκπροσωπεί την Αυστρία.

Ήταν το 6ο μετάλλιο της καλλιτεχνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πρώτο μετά από 15 χρόνια (συμπτωματικά και τότε στη Βουδαπέστη).

Επίσης, με την 2η θέση που κατέκτησε η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, «ισοφάρισε» την καλύτερη ελληνική επίδοση, που είχε ως τώρα η Χριστίνα Θαλασσινίδου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, το 1991, το οποίο ήταν και το παρθενικό μετάλλιο της χώρας μας σε οποιοδήποτε άθλημα της πισίνας.

Το πρωί της Τετάρτης η Πλατανιώτη πρόσθεσε ακόμη ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο στη συλλογή. Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης ήταν εντυπωσιακή και στον τελικό του ελευθέρου σόλο που έγινε σήμερα το πρωί στη Βουδαπέστη. Οι κριτές τη βαθμολόγησαν με 90.800.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ρωσίδα Σουμπότινα (96.4333), ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ουκρανή Φιεντίνα (93.7000).

Ο τελικός στο ελεύθερο σόλο θεωρείται το κλασικό και παραδοσιακό άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Με την επίδοση της η Ευαγγελία Πλατανιώτη δείχνει ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού.

Η διοργάνωση διεξάγεται στη Βουδαπέστη και αύριο η Ελλάδα θα διεκδικήσει ακόμα μία διάκριση με την εθνική ομάδα στο πρόγραμμα του κόμπο.