01 Δεκεμβρίου 2021 (11:41)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Αρνητικά τα 5 από τα 6 μοριακά εκπαιδευτικών και μαθητών. Θετικός μαθητής λυκείου.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας μαθητής λυκείου στη Ζάκυνθο, του οποίου το self test είχε βγει επίσης θετικό. Ωστόσο ο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 10 Μαΐου, 2021 19:09

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας μαθητής λυκείου στη Ζάκυνθο, του οποίου το self test είχε βγει επίσης θετικό. Ωστόσο ο μαθητής δεν είχε πάει ατο σχολείο του, οπότε δεν συντρέχει λόγος αναστολής λειτουργίας του ή καραντίνας των συμμαθητών του.

Αρνητικό ήταν τελικά το μοριακό τεστ μαθητή γυμνασίου, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονταν, καθβς και εκείνος είχε θετικό self test.

Αρνητικά ήταν τα μοριακά θετικά self test τα οποία αφορούν  σε 4 εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας, δηλαδή νηπιαγωγείων ή δημοτικών.

Το πρωί θετικά ήταν τα self test 2 εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας, οι οποίοι είναι δάσκαλοι δημοτικού και οι δύο, καθώς και δύο παιδιών, επίσης εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας. Ωστόσο τα μοριακά τεστ που έγιναν και στους 4, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, ήταν αρνητικά.

Έτσι συνολικά, από τα 6 θετικά self test, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων της Ζακύνθου, με μοριακό τεστ επιβεβαιώθηκε ως θετικό μόνο ένα, αυτό του μαθητή λυκείου.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι οι γονείς να προμηθευτούν από σήμερα έως και την Τετάρτη τα self test που θα κάνουν τα παιδιά τους την Πέμπτη και την προσεχή Δευτέρα και να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.