01 Δεκεμβρίου 2021 (12:07)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η δημιουργία γραφείου Europe Direct της ΠΙΝ με έδρα τη Ζάκυνθο.

“Η 9η  Μάϊου, έχει σημαντικούς συμβολισμούς και εορτασμούς Το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, η ήττα του Εθνικοσοσιαλισμού και του…

Ελλαδα Ζακυνθος , 9 Μαΐου, 2021 19:49

“Η 9η  Μάϊου, έχει σημαντικούς συμβολισμούς και εορτασμούς

Το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, η ήττα του Εθνικοσοσιαλισμού και του Φασισμού και  το όραμα της  Ενωμένης  Ευρώπης ξεκίνησαν με ελπίδα μια νέα εποχή” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης e-GoV & Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Δρ. Κ. Καποδίστριας και προσθέτει:

“Το Ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ένα εγχείρημα ειρήνης και συμφιλίωσης. Υπήρξε τέτοιο από τη σύλληψή του, και παραμένει το ίδιο έως και σήμερα. Υποστηρίζουμε ένα κοινό στρατηγικό όραμα για την Ευρώπη, μια Ευρώπη ολοκληρωμένη, ελεύθερη, ενωμένη και ειρηνική.

Μετά από τόσα χρόνια είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη μιας δυνατής και αποτελεσματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι παγκόσμιος ηγέτης στη μετάβαση προς τη βιώσιμη, κλιματικά ουδέτερη και ψηφιακή ανάπτυξη . Μιας Ευρώπης Δίκαιης και Δημοκρατικής. Μια Ευρώπης ενωμένων λαών και κρατών που θα μας αντιπροσωπεύει όλους.

Στο πλαίσιο των σημερινών εορτασμών σας ανακοινώνουμε την επιτυχία της Αντιπεριφέρειας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και γενικότερα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, να εγκριθεί από την Ε.Ε. η δημιουργία γραφείου Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με έδρα τη Ζάκυνθο.

Τα γραφεία και το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης EUROPE DIRECT αποτελούν ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την Ε.Ε., ειδικότερα όσον αφορά στα δικαιώματα των πολιτών της και στην ενίσχυση της συμμετοχής του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στις πολιτικές της Ε.Ε.

Με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό ,το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η λειτουργία του και οι δράσεις του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης e-GoV & Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.