07 Δεκεμβρίου 2021 (19:49)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τηλεδιάσκεψη της Σ. Ζαχαράκη με βουλευτή, ΠΙΝ και φορείς της Ζακύνθου.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Ζακύνθου, για τις υποδομές του νησιού, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται…

Ελλαδα Ζακυνθος , 6 Μαΐου, 2021 17:06

Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Ζακύνθου, για τις υποδομές του νησιού, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και φυσικά τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει σε τηλεδιάσκεψη με τον βουλευτή, την περιφερειάρχη και εκπροσώπους των φορέων της Ζακύνθου, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός ενημέρωσε για την στήριξη των επιχειρήσεων του νησιού και της οικονομίας και ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα ασφαλείας με επίκεντρο τον Λαγανά.

Σε ανάρτησή της η κ. Ζαχαράκη αναφέρει:

“Η Ζάκυνθός μας το θέμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψής μας. Ευχαριστώ τον βουλευτή του νησιού, Διονύσιο Ακτύπη για την πρόσκληση για να συζητήσουμε επί της ουσίας για το νησί, τις υποδομές, τις ευκαιρίες, τις μοναδικές εμπειρίες και τα ζητήματα που απασχολούν πολίτες και επαγγελματίες.
Το ναυάγιο και η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για αυτό καθώς και τους οργανισμούς διαχείρισης προορισμών, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, η ανάγκη επιμόρφωσης σε θέματα τουρισμού, τα ζητήματα ασφάλειας με επίκεντρο τον Λαγανά, η επίσπευση στον εμβολιασμό και η αυστηρή τήρηση των μέτρων καθώς και οι υποδομές συζητήθηκαν εκτενώς. Παρουσίασα το σχέδιο του Υπουργείου για το άνοιγμα με ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της οικονομίας, καθώς και τις προτάσεις μας για ενίσχυση υποδομών και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού που εντάξαμε στο ταμείο ανάκαμψης. Ευχαριστώ θερμά την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, τα στελέχη της αυτοδιοίκησης και βέβαια τους εκπροσώπους τουριστικών φορέων, τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων καθώς και του εμπορικού συλλόγου και βέβαια τους επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν στη δίωρη τηλεδιάσκεψη.
Ακούμε με προσοχή τα ζητήματα κάθε προορισμού και βάζουμε τα δυνατά μας για τον συντονισμό δράσεων και την επίσπευση λύσεων.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.