07 Δεκεμβρίου 2021 (20:47)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


125.500 ευρώ στον Δήμο Ζακύνθου από το υπ. Εσωτερικών για την πυροπροστασία.

125.500 ευρώ παίρνει ο Δήμος Ζακύνθου, από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψει και να ενισχύσει τις δράσεις πυροπροστασίας. Το…

Ελλαδα Ζακυνθος , 5 Μαΐου, 2021 21:29

125.500 ευρώ παίρνει ο Δήμος Ζακύνθου, από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψει και να ενισχύσει τις δράσεις πυροπροστασίας. Το ποσό με το οποίο χορηγείται ο Δήμος Ζακύνθου είναι από τα υψηλότερα που δίνονται μεταξύ του συνόλου των Δήμων της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τα χρήματα δίνονται για:

-Εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις κ.ο.κ.) αρμοδιότητας των Δήμων.

-Απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις, εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων.

-Εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης από τους Δήμους, καθ΄ υπόδειξη και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών, για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών τους συγκροτημάτων.

-Συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου από τους Δήμους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες.

-Υλοποίηση προληπτικών μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

-Ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ βαθμού.

-Θέματα προμήθειας εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.ο.κ.)

-Λειτουργικά έξοδα (καύσιμα, υπερωρίες προσωπικού κ.ο.κ.)

-Κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων ή μηχανημάτων προς ενίσχυση του έργου της καταστολή ή της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Το συνολικό ποσό που χορηγείται σε όλους τους Δήμους της χώρας είναι 16,9 εκ. ευρώ και κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) σε 326 Δήμους της χώρας για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, το ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, καθώς και με περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000.

Δείτε τα ποσά που λαμβάνει ο κάθε δήμος

dhmoi pyroprostasia
Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.