03 Δεκεμβρίου 2021 (19:07)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Στις 19.30 φτάνει στη Ζάκυνθο το Άγιο Φως.

Με ευλάβεια, ταπεινότητα και χωρίς τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Σε αντίθεση…

Ελλαδα Ζακυνθος , 1 Μαΐου, 2021 11:16

Με ευλάβεια, ταπεινότητα και χωρίς τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, η διαδικασία θα είναι λιτή και δεν θα γίνει υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους.

Στη Ζάκυνθο το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Ζακύνθου στις 19.30 και από εκεί θα μοιραστεί στις εκκλησίες του νησιού, όπου το Χριστός Ανέστη, φέτος, θα ακουστεί στις 21.00.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης μετέβη σήμερα το πρωί με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Πριν την Τελετή Αφής θα προηγηθεί συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’. Ο ίδιος θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί και είχε παραμείνει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει έγκαιρα, καθώς λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.