07 Δεκεμβρίου 2021 (19:53)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τουρισμός και Ζάκυνθος στο τραπέζι της συνάντησης Ζαχαράκη – Τετράδη

Εποικοδομητική συνάντηση ουσίας είχε η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κ. Χριστίνα Τετράδη, με την Υφυπουργό…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Απριλίου, 2021 16:10

Εποικοδομητική συνάντηση ουσίας είχε η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κ. Χριστίνα Τετράδη, με την Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, χθες Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.
Τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία, οι προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου, η εφαρμογή και οι βελτιώσεις των μέτρων προστασίας των επισκεπτών, αλλά και των εργαζομένων στον τουρισμό.
Οι κυρίες Ζαχαράκη και Τετράδη συζήτησαν για την αναγκαιότητα σύνδεσης της εκπαίδευσης με τον τουρισμό σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες, ζήτημα στο οποίο η κ. Υφυπουργός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Εκτενής συζήτηση έγινε, επίσης, για την τουριστική στρατηγική και προβολή των νησιών του Ιονίου γενικότερα, αλλά και της Ζακύνθου ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των υποδομών, αλλά και εναλλακτικών ειδικών μορφών τουρισμού. Φυσικά σε μια συζήτηση για τη Ζάκυνθο δεν θα μπορούσε να λείπει το Ναυάγιο και η αναγκαιότητα σωστής αξιοποίησής του, μέσω του Φορέα Διαχείρισης, προς όφελος πάντα των κατοίκων του νησιού.
Μετά τη συνάντηση η κ. Τετράδη δήλωσε: «Είχαμε μια εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού και φίλη Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί, για τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του τουρισμού στο νησί. Το βασικό συμπέρασμα από την συνάντησή μας είναι η ειλικρινής της προθυμία να συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας και να δώσει λύσεις σε όποια προβλήματα υπάρχουν ή δημιουργούνται. Παράλληλα, πολύ χρήσιμη ήταν η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών που είχαμε για την ανάπτυξη του τουρισμού στην μετά covid εποχή. Θεωρώ ότι η Ζάκυνθος έχει βρει άλλον έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά της να αναπτυχθεί και να γίνει ένας από τους πιο δυναμικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.