03 Δεκεμβρίου 2021 (19:11)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Παρέλαση” υπουργών στα Επτάνησα, εκτός από τη Ζάκυνθο.

Δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης με πολύ σημαντικά χαρτοφυλάκια, που αφορούν φλέγοντα ζητήματα για τα Επτάνησα, πολύ περισσότερο όλων την Ζάκυνθο,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 28 Απριλίου, 2021 11:10

Δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης με πολύ σημαντικά χαρτοφυλάκια, που αφορούν φλέγοντα ζητήματα για τα Επτάνησα, πολύ περισσότερο όλων την Ζάκυνθο, όπως ο τουρισμός και οι δασικοί χάρτες, έχουν επισκεφθεί από την Παρασκευή όλα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου εκτός από την Ζάκυνθο.

Πιο πρόσφατη επίσκεψη αυτή του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, ο οποίος πήγε σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, ακόμα και στα Διαπόντια νησιά και είχε διαδοχικές συσκέψεις για τα ζητήματα που αφορούν τους δασικούς χάρτες με τοπικούς βουλευτές, δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες και φορείς.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στο μείζον και για την Ζάκυνθο, ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών το οποίο χαρακτήρισε έργο εθνικής σημασίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα ιδιόμορφα ζητήματα σε κάποιες περιοχές του Ιονίου, ενώ διαβεβαίωσε πως θα επιλυθούν.

Την περασμένη Παρασκευή και μέχρι και την Κυριακή, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, όπου είχε και εκείνη σειρά επαφών με τους τοπικούς άρχοντες και φορείς, για το ζέον θέμα του τουρισμού. Η κ. Ζαχαράκη ανέλυσε, μεταξύ άλλων και την εθνική στρατηγική για την προσέλκυση και ασφαλή υποδοχή ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ενώ οι φορείς ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζητήθηκαν στοχευμένες προτάσεις βελτίωσης.

Προφανώς και όλα τα παραπάνω ενδιαφέρουν, απασχολούν και αφορούν το ίδιο, αν όχι περισσότερο και τους κατοίκους της Ζακύνθου, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να “γκρινιάζουν” και να αισθάνονται πολίτες “δεύτερης κατηγορίας”, από τη στιγμή που το νησί τους είναι το μόνο από τα Επτάνησα που δεν έχει επισκεφθεί μέλος του υπουργικού συμβουλίου ή έστω ένας γραμματέας της κυβέρνησης, από το πέρασμα του “Ιανού” και μετά.

Το zantereport επικοινώνησε και με τους δύο υφυπουργούς που επισκέφθηκαν τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως κανένας από τους τοπικούς άρχοντες, Βουλευτής, Περιφέρεια, Δήμος, δεν τους έχει απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθούν την Ζάκυνθο, σε αντίθεση με εκείνους της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Λευκάδας, του Μεγανησίου, της Ιθάκης, ακόμα και των διαπόντιων νησιών οι οποίοι το έκαναν και τελικά πέτυχαν για τους συμπατριώτες τους ουσιαστικές και εποικοδομητικές επαφές.

Οι εκ των υστέρων και μετά τις αντιδράσεις ενέργειες, διαρροές και ανακοινώσεις για τηλεδιασκέψεις τοπικών φορέων με υφυπουργούς που ωστόσο λίγες ημέρες πριν είχαν επισκεφθεί τα άλλα νησιά του Ιονίου και όχι την Ζάκυνθο, γιατί πολύ απλά δεν σκέφτηκε κανείς να τους καλέσει, αποτελούν μπαλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού που, αν και δεν στερούνται ουσίας, τελικά δεν έχουν σε καμία περίπτωση τα ίδια αποτελέσματα με τις διά ζώσης επαφές.

Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.