03 Δεκεμβρίου 2021 (18:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Μύδροι Μαρινάκη κατά του “ψεύτη, εμμονικού και ανίκανου” Αρετάκη. Πυρά και κατά των “υποτακτικών” του

Μοχθηρό συκοφάντη, ψεύτη, εμμονικό, ανίκανο, ανύπαρκτο, μικρόψυχο και εξουσιομανή, χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο Ζακύνθου ο Ανδρέας Μαρινάκης, αφήνοντας παράλληλα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 26 Απριλίου, 2021 19:43

Μοχθηρό συκοφάντη, ψεύτη, εμμονικό, ανίκανο, ανύπαρκτο, μικρόψυχο και εξουσιομανή, χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο Ζακύνθου ο Ανδρέας Μαρινάκης, αφήνοντας παράλληλα σοβαρά υπονοούμενα για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και “ημετέρων”. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του κ. Αρετάκη εναντίον του κάνει λόγο για “καραγκιοζιλίκια”.

Από τα πυρά του κ. Μαρινάκη δεν ξεφεύγουν ούτε οι “αρεστοί” στον κ. Αρετάκη εναπομείναντες αντιδήμαρχοι, τους οποίους αποκαλεί “αχυρανθρώπους” και “υποτακτικούς στη δούλεψη του αφέντη”, ενώ χαρακτηρίζει τους αντικαταστάτες στις αντιδημαρχίες “εφεδρείες από το κάτω ράφι”.

Η σκληρή ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη:

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ (26/4/21).
Ο Δήμαρχος ο Πρώτος πολίτης της Ζακύνθου πιστεύει τον κάθε κοπρίτη και δημοσιοποιεί χωρίς επαλήθευση ότι του πασάρουν, αρκεί να είναι καλή λάσπη στο πρόσωπο του Μαρινάκη.
Α) ΕΑΝ λες ήμουν στη ΔΕΥΑΖ, τότε ΙΣΩΣ οι πελάτες μου έκαναν παράνομες συνδέσεις και λαθρουδροληψίες, ενώ οι πελάτες του Πολιτικού Μηχανικού Κου Ζαρκάδη που διόρισες εσύ Αντιπρόεδρο στη ΔΕΥΑΖ δεν ξέρουν να κλέβουν?? Τι αστειότητες, τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά? Γιατί δεν λές την αλήθεια ότι δηλαδή με κάθε τρόπο έπρεπε να αποκλειστώ από οποιαδήποτε θέση γιατί δεν ήμουν ένα πειθήνιο τίποτα? Ασε που φοβήθηκες μήπως πολιτικά αναδειχθώ και γίνω επικίνδυνος. Τρομάρα σου νομίζεις ότι θα έχεις πολιτικό μέλλον στα 86 σου χρόνια.
Παρόλα αυτά με ένα “ίσως, μπορεί και εάν” προσπάθησες, ανεπιτυχώς να με μουτζουρώσεις. Εσύ ο πολιτικός “μουντζούρης” με το φούμο στα χέρια σου βρωμίζεις τον εαυτό σου και τους αυλοκόλακές σου, όχι εμένα.
Β) Δεν με πρότεινες σε καμιά θέση ούτε καν αναπληρωματικό παρά μόνο μου ανέθεσες την Πολιτική Προστασία χωρίς να υπογράφεις τίποτα και με κίνδυνο να βρεθώ κατηγορούμενος. Τα ανέθεσες σε άλλους χωρίς καν πτυχίο ενώ στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίστηκα από το Δ.Σ. Εχω άδικο που σε αποκαλώ μοχθηρό συκοφάντη, ψεύτη και εμμονικό ?
Γ) Καμιά εμπλοκή δεν είχα με την Οικοδομή του “παρακολουθήματός” μου κου Σεβαστιάδη. Λάθος σας πληροφόρησαν, με ένα απλό τηλέφωνο στην πολεοδομία σε ένα λεπτό θα σας ενημέρωναν ότι άλλος Μηχανικός είναι ο Μελετητής. Με το κο Σεβαστιάδη γνωριστήκαμε στις εκλογές και αφότου είχε τελειώσει την οικοδομή του.
Δ) Καμιά απολύτως σύμβαση δεν έχω υπογράψει με τον Δήμο Ζακύνθου Εγώ και κανένα συγγενικό μου πρόσωπο, ούτε ενα ευρώ. Αν και είμαστε επαγγελματίες και έχουμε κάθε δικαίωμα να συμμετέχουμε σε νόμιμους διαγωνισμούς, αποφασίσαμε για λόγους που εσείς δεν αντιλαμβάνεστε να μήν το κάνουμε.
Ακριβώς κύριε Αρετάκη, στα Αρκάδια δέν έγινε κανένα έργο και γιαυτό διαφοροποιήθηκα εξαρχής για να μήν γίνω και εγώ συνεργός στην κατρακύλα. Θα ήμουν χαζός αν γίνονταν έργα και μελέτες να έρθω σε ρήξη με τον Δήμαρχο και να παραχωρήσω την αντιδημαρχία στον κο Κάνδυλα. Θα ήμουν ανεπαρκής άν γίνονταν έργα στις άλλες Δημοτικές ενότητες και όχι στων Αρκαδίων. Ομως επι 2 χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σε όλη τη Ζάκυνθο και έτσι εκ του αποτελέσματος τεκμηριώνεται ως ορθή η συγκρουσιακή μου στάση.
Ο χρόνος περνάει και οι δικαιολογίες τελείωσαν. Απο ατυχία λόγω “κοβιντ” δέν ήρθαν τουρίστες και δεν υπήρξε πέρυσι πρόβλημα. Αν όμως τελικά έρθουν φέτος τι θα γίνει με τα λύματα, το νερό, την καθαριότητα, τους δρόμους, τις παραλίες, το Ναυάγιο, το δίκτυο του Βιολογικού? Τι έχεις προγραμματίσει για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Υγεία, τον Αθλητισμό? Εχω άδικο που σε αποκαλώ ανύπαρκτος και ανίκανος?
Τον Μάιο πέρυσι, από λάθος μάλλον του Κακολύρη, διορίστηκα εκπρόσωπος του Δήμου στο Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης. Μόλις το αντιλήφθηκες με την δημοσίευση στο ΦΕΚ, έστειλες αμέσως έγγραφο στο υπουργείο όπου αναιρούσες τον διορισμό μου και επέμεινες να πάρεις και αυτή τη θέση με την αιτιολογία ότι είσαι καλύτερος και μάλιστα είχες το θράσος να μου ζητήσεις να παραιτηθώ. Τώρα που με εξοβελίσατε από τη παράταξη έχεις κάθε λόγο να ξαναπροσπαθήσεις. Εχω άδικο που σε αποκαλώ μικρόψυχο και εξουσιομανή ??
Εχω ήδη καταθέσει την παραίτησή μου για λόγους ηθικής τάξης αλλά και για να σε διευκολύνω. Εγώ σε 4 μήνες έφτιαξα το αναγνωστήριο που ήταν κλειστό 15 χρόνια. Εσύ 2 χρόνια ακόμα περιμένουμε να φτιάξεις την ηλεκτρική εγκατάσταση και την ανακαίνιση του κτιρίου. Η μελέτη υπάρχει στο συρτάρι, ιδού η Ρόδος.
Τι έμεινε? Το άμεμπτος. Είναι πράγματι όμως άμεμπτος όταν:
1. Αγοράζει ο ίδιος αλυσίδες για τα πριόνια αλλά ταυτόχρονα δίνει στον εκλεκτό του εργολάβο απευθείας ανάθεση 1,5 εκατομμύριο εργολαβίες χωρίς διαγωνισμό?
2. Προσπαθεί να διώξει την εταιρία διαχείρισης στο λίβα ως αναξιόπιστη αλλά ταυτόχρονα εξαντλεί όλα τα χρονικά περιθώρια και στο και πέντε αναθέτει στην ίδια το εργοστάσιο στο Λίβα, έργο εκατομμυρίων με το εκπληκτικό 0,089%?
3. Όταν ο εργολάβος (λέγεται ότι ήταν συνεργάτης του) αδυνατεί να εκτελέσει το έργο προσπαθεί να του επιστραφούν οι εγγυητικές αλλά και έργα που του ανέθεσε ο Αρετάκης χωρίς εγγυητικές μπορεί να τις παρατήσει χωρίς επιπτώσεις?
4. Όταν κάνεις κατάτμηση των έργων και αναθέτεις κατά το δοκούν στους δικούς μας εργολάβους τα Δημόσια έργα λές και ο Δήμος είναι περιουσία σου.
5. Ηταν ηθικά σωστό και δίκαιο η μεθόδευση με την οποία προσέλαβες προσωπικό στο Δήμο? Με σκονάκι στο χέρι και προσωπική συνέντευξη ο προτεινόμενος προσλαμβάνεται ως μελλοντικό ψηφοθηρικό λάφυρο? Εσύ ο αδέκαστος και αμερόληπτος έγινες Μαυρογυαλούρος.
6. Σημαία στην προεκλογική εκστρατεία ήταν το έργο φάντασμα της αποχέτευσης του Καλαμακίου. Δεσμεύτηκες ότι τα λαμόγια θα τα βάλεις φυλακή και το έργο θα τελειώσει. Τυχαία ο εργολάβος του έργου που χρεοκόπησε ήταν είπες φίλος σου και τυχαία μετά από 2 χρόνια δεν έχεις κάνει τίποτα?. Ποιους καλύπτεις? Τι σε εμποδίζει να στείλεις στη δικαιοσύνη τα λαμόγια μαζί με αυτούς που λές ότι ανακάλυψες να κλέβουν νερό, ρεύμα, παράνομες συνδέσεις κλπ ? Ο «Φώσκολος» σε μάρανε?
Οσον αφορά την διαγραφή μου.
Ο νόμος λέει ότι το ζήτημα αφορά την παράταξη, δηλαδή τους 49 υποψηφίους. Ηταν ανήθικο μόλις παραιτήθηκε ο κος Κουτσογιάννης και πλειοψήφησαν οι 4 εναπομείναντες να με διαγράψετε επειδή πολλές φορές είχα άποψη τεκμηριωμένη. Ρωτήσατε τους υπόλοιπους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους τους?
Μέχρι σήμερα κανένας από τους 4 δεν έχει δημοσιοποιήσει τους λόγους για τους οποίους με απέπεμψαν από τον συνδυασμό και μάλλον δεν θα το κάνουν. Μόνο ένας κάποιος Αντιδήμαρχος, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ψέλλισε, “Η συμπεριφορά του τον έφερε εκτός ομάδας”. Σπουδαία ανάλυση.
Οι πρώην συνάδελφοι, εάν το Σεπτέμβριο του 19 με άκουγαν και βάζαμε φραγμό στην αλαζονεία και την εξουσιομανία του, φρένο στον εγωισμό και την έπαρση του δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ. Μοναδικό φαινόμενο σε όλο το πλανήτη, ένας γέροντας να προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι Θεός, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Ηταν δυστυχώς όλοι μοιραίοι, άβουλοι, άτολμοι, απολίτικοι.
Στην πορεία μερικοί κατάλαβαν το λάθος αλλά ήταν πια αργά, είχε καβαλήσει το καλάμι και ο νόμος ήταν με το μέρος του. Αλλά και πάλι το καλοκαίρι του 20 υπήρχε η δυνατότητα να παρέμβουμε δυναμικά ακόμα και τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα μπορούσαμε. Ομως οι εναπομείναντες κατέληξαν αχυράνθρωποι, υποτακτικοί στην δούλεψη του αφέντη τους πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν πολιτικά η άλλα οφέλη. Εξάλλου υπάρχουν και εφεδρείες στο Δ.Σ. από το κάτω ράφι.
Κύριοι και κυρία. Αν νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε με τον Μαρινάκη, κάνετε μεγάλο λάθος. Την ψήφο μου αφαιρέσατε, όχι τα μάτια, το στόμα και την αγάπη για τον τόπο μου. Θα είμαι παρών παντού. Αν πρέπει να χειροκροτήσω θα το κάνω αν πρέπει να καταγγέλλω επίσης.
Μαρινάκης Ανδρέας
Δημοτικός Σύμβουλος”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.