03 Δεκεμβρίου 2021 (18:24)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δ. Αθηναίων: Δεν μπορεί να αλλάξει σημείο ο ανδριάντας του Σολωμού

Πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο αλλαγής του σημείου της πρωτεύουσας που θα στηθεί ο ανδριάντας…

Ελλαδα Ζακυνθος , 22 Απριλίου, 2021 11:31

Πολύ δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο αλλαγής του σημείου της πρωτεύουσας που θα στηθεί ο ανδριάντας του Δ. Σολωμού, σύμφωνα με πηγές του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες μιλώντας αποκλειστικά στο zantereport τόνισαν ότι:

“Ο ανδριάντας του Διονυσίου Σολωμού δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο σημείο του Δήμου Αθηναίων, καθώς η αρμόδια επιτροπή που χειρίζεται το θέμα και γνωρίζει όλες τις παραμέτρους, έκρινε και απεφάνθη ότι το κατάλληλο σημείο είναι η Τοσίτσα.”

Ωστόσο η συγκεκριμένη θέση δεν ικανοποιεί, για πολλούς λόγους την συντριπτική πλειοψηφία των Ζακυνθινών, οι οποίοι πιστεύουν – και πολύ σωστά – ότι ο ανδριάντας του εθνικού μας ποιητή πρέπει να στηθεί σε πολύ πιο κεντρικό και σαφώς καλύτερο σημείο από τον πεζόδρομο της Τοσίτσα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η Ένωση Ζακυνθίων, που προσπαθεί να θέσει εκ νέου το ζήτημα και η Περιφέρεια, με την κ. Κράτσα να διαβουλεύεται με τον Δήμαρχο Αθηναίων για αλλαγή της θέσης και ο βουλευτής ο οποίος αν και αρχικά ευχαρίστησε με επιστολή του τον κ. Μπακογιάννη, λίγες μέρες μετά, έστειλε νέα επιστολή εκφράζοντας, τελικά, προβληματισμό και για τον χώρο και για το υλικό του ανδριάντα, το οποίο είναι ορείχαλκος.

Παντελώς αμέτοχος για το θέμα παραμένει ο Δήμος Ζακύνθου, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες, έστω στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.