06 Δεκεμβρίου 2021 (13:50)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ν. Αρετάκης: Σοβαρές αιχμές για την ακεραιότητα και το ήθος των διαγραμμένων. Βολές και στον Κουτσογιάννη.

Σοβαρά υπονούμενα για σχέσεις οικονομικής εξάρτησης μεταξύ τους αλλά και με άλλα συμφέροντα αφήνει εναντίον των διαγραμμένων από την παράταξή…

Ελλαδα Ζακυνθος , 21 Απριλίου, 2021 19:09

Σοβαρά υπονούμενα για σχέσεις οικονομικής εξάρτησης μεταξύ τους αλλά και με άλλα συμφέροντα αφήνει εναντίον των διαγραμμένων από την παράταξή του και πρώην αντιδημάρχων κ. Σεβαστιάδη και Μαρινάκη, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, αμφιαβητώντας ουσιαστικά την ακεραιότητα και το ήθος τους. Τους κατηγορεί, μεταξύ άλλων, για προσπάθεια κατασυκοφάντησής του, ενώ εκτοξεύει εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηριαμούς.

Από τα βέλη του κ. Αρετάκη δεν ξεφεύγει ούτε ο παραιτηθείς Δ. Κουτσογιάννης, τον οποίο κατηγορεί ως… καλαμοκαβαλάρη.

Ο κ. Αρετάκης τα βάζει και με τους προέδρους τψν εργαζομένων στον Δήμο και στον ΦΟΔΣΑ, ενώ απαντά και στις κατηγορίες για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των σκουπιδιών στην περιοχή του αεροδρομίου.

Τέλος αναφέρεται και στις ελαφρύνσεις που είναι υποχρεωμένος να παράσχει στις επιχειρήσεις του νησιού, σάν να πρόκειται για δικές του παροχές και σαν να… κάνει χάρη στους επιχειρηματίες που τις δικαιούνται, εδώ και έναν χρόνο.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ζακύνθου:

“1) Ο κ. Μαρινάκης είχε επιφορτισθεί ως Αντιδήμαρχος με την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος από την οποία παραιτήθη μόνος φοβούμενος τις συνέπειες των ελέγχων του τότε Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ως Αντιδήμαρχος Αρκαδίων η παρουσία του ήτο αρνητική κατά γενική ομολογία.

Ως μέλος του συνδυασμού μας η μόνη του δραστηριότητα είναι η κατασυκοφάντηση τόσο εντός όσο και εκτός της ομάδος του Δημάρχου και επειδή ενεφανίσθη από την αρχή της θητείας μας προφανώς οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Εάν του είχε ανατεθεί η προεδρία της ΔΕΥΑΖ που ζητούσε και δεν έγινε διότι ίσως πελάτες του χρησιμοποιούν λαθροϋδροληψίες και παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων, εάν του είχε παραχωρηθεί ο έλεγχος της Υπηρεσίας Δόμησης που ζητούσε και δεν έγινε διότι δεν ήταν δυνατόν να είναι ο ίδιος ελεγκτής και ελεγχόμενος στην ίδια Υπηρεσία, εάν τέλος παρεχωρείτο, αυτό βέβαια δεν το ζήτησε (ήτο όμως μέσα στις δυνατότητες του Δημάρχου) η κατασκευή έργου στον ΛΙΒΑ με 60,000 € προσφορά συγγενικού του προσώπου αντί 30,000 € που τελικώς κατεσκευάσθη, τότε ίσως δεν θα είχε αυτή την συμπεριφορά έναντι του Δημάρχου.

2) Ο κ. Σεβαστιάδης ως Αντιδήμαρχος είχε μία επαμφοτερίζουσα ενεργητική παρουσία με αντικρουόμενες διαφορετικές απόψεις. Οι διαφορές απόψεών μας υφίστανται στην οικονομική διαχείριση των σχετικών με τον πολιτισμό ενεργειών και στην κατασυκοφάντηση του Δημάρχου στα ΜΜΕ και στους Δημότες.

Η συμπεριφορά του αυτή είναι παρακολούθημα της συμπεριφοράς του κ. Μαρινάκη ο οποίος είναι και μελετητής στην κατασκευή οικοδομής του.

3) Ο κ. Κουτσογιάννης είχε την ευθύνη Αναπληρωτή του Δημάρχου, Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ, Αντιδημάρχου Ζακυνθίων, Αντιδημάρχου επί των οικονομικών του Δήμου, Αντιδημάρχου επί των διοικητικών του Δήμου, Αντιδημάρχου καθαριότητος, Αντιδημάρχου με υπευθυνότητα για τον αθλητισμό με ιδιαίτερο γραφείο με προσωπικό της απολύτου επιλογής του και με απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Στον ΦΟΔΣΑ έγινε Αντιπρόεδρος και όχι Πρόεδρος δια δική του προστασία διότι λόγω οφειλών του ΦΟΔΣΑ ο Πρόεδρος δεν δικαιούτο έκδοση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας:

Είναι απορίας άξιον πως όλα αυτά συνάδουν με την «ενός ανδρός αρχή» που ισχυρίζεται ο κ. Κουτσογιάννης ότι εφαρμόζει ο Δήμαρχος.

Παραιτήθη την πρώτη φορά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσει στον ΦΟΔΣΑ και των οικογενειακών και επαγγελματικών του υποχρεώσεων που συνεχώς επικαλείτο και αυτοβούλως επανήλθε δια να παραιτηθεί μετά μερικούς μήνες για δεύτερη φορά.

Την δεύτερη φορά αιτία της παραίτησής του ήτο η δήθεν διαφωνία του στον τρόπο που επέλεξε ο Δήμαρχος δια να διευρύνει τον αριθμό των επιχειρήσεων δια αγορά ανταλλακτικών και επισκευών οχημάτων ώστε να αποφευχθεί η σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον ΦΟΔΣΑ και στον Δήμο και στην ΔΕΥΑΖ χωρίς να έχουμε και οχήματα προς χρήση.

Με την ανακοίνωσή του κρίνει ως άχρηστο το έργο του Δημάρχου και τον κατηγορεί ότι λόγω της ανικανότητάς του εδημιουργήθει ο νέος ΦΟΔΣΑ δια να κατασκευάσει το έργο διαχείρισης στον ΛΙΒΑ. Η αλήθεια είναι ότι ο νέος ΦΟΔΣΑ συνεστήθη για όλα τα νησιά και κατ’ εξαίρεση ανέθεσε από όλα τα νησιά μόνο στον Δήμο Ζακύνθου να κατασκευάσει το έργο διαχείρισης και τούτο δηλοί ότι έχει εμπιστοσύνη στην Δημοτική Αρχή.

Με την ανακοίνωσή του κατηγορεί τον Δήμαρχο για το Ναυάγιο. Εσκεμμένα προφανώς αποκρύπτει ότι ο Δήμαρχος είχε έτοιμη μελέτη λειτουργίας εγκεκριμένη από το Υπουργείο Τουρισμού και οι φωστήρες επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο ίδιος με την ψήφο τους την έκριναν έκθεση ιδεών και δεν τον άφησαν να την εφαρμόσει.

Δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο με μία κλασική περίπτωση κατευθυνόμενης παρουσίας συγκεκριμένων κύκλων δια εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων που ίσως και ο ίδιος να έχει γίνει θύμα χωρίς να το αντιλαμβάνεται αφού του πέταξαν «το καλάμι» ότι θα τον κάνουν Δήμαρχο και εκείνος «το καβάλησε».

Επειδή όμως τα λάθη των επιλογών μου έχω την υποχρέωση να μην επιτρέψω να παρασύρουν την τοπική κοινωνία, αφήνοντας πίσω μου Δούρειους Ίππους επισημαίνω τα εξής:

Πρόσφατα μετά την συζήτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με επισκέφθηκε στο Γραφείο μου ο κ. Κουτσογιάννης και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του μου είπε: «Δήμαρχε μόνο εσύ μπορείς να κάνεις αυτά τα πράγματα. Εμείς έχουμε λίγους που μεγαλώσαμε μαζί και τους βλέπουμε κάθε μέρα, γνωστούς, συγγενείς, εσύ είσαι μεγάλος και ό, τι και να σου συμβεί δεν θα χάσεις πολλά χρόνια από την ζωή σου, εμείς είμαστε νέοι και έχουμε ζωή ακόμα»

4) Ο κ. Πρόεδρος του Συλλόγου των υπαλλήλων του Δήμου δεν είναι φερέφωνο εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και προσωπικών σκοπιμοτήτων. Δεν είναι δια να διευκολύνει με αστήρικτες ανακοινώσεις την αποφυγή εργασίας αλλά ο ίδιος να είναι παράδειγμα για τους άλλους.

Εδώ συμβαίνει ο Πρόεδρος να γυρίζει στα ραδιόφωνα και να κατηγορεί τον Δήμαρχο ενώ γνωρίζει ότι όλα τα θέματα των υπαλλήλων όταν οι Υπηρεσίες εργάζονται κανονικά επιλύονται χωρίς παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο.

Ο κ. Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στον ΦΟΔΣΑ πρέπει να έχει αντιληφθεί το ενδιαφέρον του Δημάρχου δια την άμεση επίλυση των προβλημάτων που του έχουν αναφερθεί. Εκείνο που δεν είναι αποδεκτό είναι η επιλεκτική αποκομιδή απορριμμάτων από τους επιχειρηματίες και η εσκεμμένη διόγκωση των προβλημάτων.

Η Δ/νση Καθαριότητας είναι δημιούργημα της Δημοτικής Αρχής και σκοπός της είναι μαζί με το Δήμαρχο να εκτελέσει το πραγματικά δύσκολο καθήκον της στην Τοπική Κοινωνία.

Εάν κάποιοι από τον πρώην ΦΟΔΣΑ θεωρούν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες αρκεί να το ζητήσουν και άμεσα θα αποφασιστεί η μετακίνησή τους στο νέο ΦΟΔΣΑ .

5) Οι επιχειρήσεις έχουν πραγματικά προβλήματα λόγω της μακροχρονίου παρουσίας της πανδημίας.

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να απαλλάξει τις επιχειρήσεις τους μήνες που ήταν υποχρεωτικά κλειστές λόγω της πανδημίας από τα Δημοτικά τέλη. Επίσης όσες επιχειρήσεις ήταν πραγματικά κλειστές με δική τους απόφαση παρ’ όλο που δεν απαγορεύετο τούτο δια το διάστημα αυτό θα καταβάλλουν το ήμισυ των Δημοτικών τελών. Αυτά θα γίνουν με συμψηφισμούς τότε με επιστροφές τελών.

Πέραν τούτων όσα πρόστιμα επεβλήθησαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή θα ακυρωθούν εκτός από τα πρόστιμα που ήδη επεβλήθησαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα συμπληρωματικά που όφειλε να είχε επιβάλλει δια την δικαία αντιμετώπιση των επιχειρήσεων, όπως επίσης δια όσα έχουν γίνει καταγγελίες.

Σημειωτέον ότι έχουν γίνει καταγγελίες εις βάρος της Δημοτικής Αρχής προφανώς ψευδείς δια επιλεκτική επιβολή προστίμων.

6) Η διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων όπως ανεφέρθη τελευταίως σε τηλεδιάσκεψη έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα δια όλους τους Δήμους.

Ο Δήμος Ζακύνθου έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία του κ. Γιακουμέλου η οποία διαχειρίζεται τα στρώματα και άλλα είδη ογκωδών. Στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου έχουμε εγκαταστήσει δύο θρυμματιστές κορμών δένδρων και προετοιμάζουμε την εγκατάσταση κεντρικού πράσινου σημείου δια διαχείριση ογκωδών.

Ο Δήμος άρχισε την διαχείριση των ογκωδών από τις αρχές του έτους 2020.

Τα ογκώδη όμως που αφορούσαν την ανακαίνιση των επιχειρήσεων την τελευταία θερινή περίοδο, οι τεράστιες ποσότητες κλαδιών και δένδρων και υλικών από την θεομηνία του Ιανού, οι εξ’ ίσου μεγάλες ποσότητες από το κλάδεμα των δένδρων στους δρόμους κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων στην αρχή της τουριστικής περιόδου και οι ποσότητες απομάκρυνσης των ογκωδών από τις κοινότητες κατόπιν παραγγελίας της Πυροσβεστικής δια πρόληψη πυρκαγιών είχαν σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τεράστιες ποσότητες στο αεροδρόμιο οι οποίες λόγω του κορονοϊού, της μη προσέλευσης προσωπικού, του περιορισμού των μηχανικών μέσων που υπάρχουν ήτο αδύνατη η διαχείρισή τους εντός λογικού χρονικού διαστήματος.

Κατόπιν τούτων εν όψει του κινδύνου πυρκαγιάς, των απαιτήσεων καθαριότητας του χώρου καθ’ όσον ήτο άμεση ανάγκη η εγκατάσταση της Δ/νσης Καθαριότητας στην περιοχή εκείνη, του κινδύνου μεταφοράς με θυελλώδεις ανέμους τεμαχίων ογκωδών στον γειτνιάζοντα αεροδιάδρομο, του κινδύνου μολύνσεων από κορονοϊό και με πρόταση του Δ/ντή Καθαριότητας εγένετο προσωρινή επικάλυψη των ογκωδών με χώμα μέχρις την διάθεση των απαραιτήτων πιστώσεων της παρέλευσης του κορονοϊού και της έκδοσης της απαραίτητης μελέτης δια την οριστική επίλυση του θέματος.

Το ότι είναι προσωρινή η λύση τεκμαίρεται από το ότι τα οικόπεδα έχουν ενοικιαστεί και οι ιδιοκτήτες ζητούν καθαρισμό τους. Τεκμαίρεται επίσης από το ότι δεν έγινε δενδροφύτευση του χώρου όπως έχει γίνει στον απέναντι χώρο σε παρελθόντων ετών επεμβάσεις. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για απορρίμματα όπως επιβεβαιώνεται με σχετική αυτοψία και επιβεβαιώνεται με την παντελή παρουσία πτηνών που θα ήταν και επικίνδυνο δια την λειτουργία των αεροπλάνων.

Είναι ψευδής, κατευθυνόμενη και σκόπιμη η αναφορά περί επιχωμάτωσης οργανικών απορριμμάτων πράγμα που θα είχε σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη στραγγιδίων.

Σημειωτέον ότι η περιοχή δεν έχει υδροφόρο ορίζοντα το δε υπέδαφος είναι στεγανό (αποξηραμένη λιμνώδης περιοχή).

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.