06 Δεκεμβρίου 2021 (13:23)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ερωτήματα για τον Φορέα του Ναυαγίου θέτει ο Γ. Αρμένης

Σειρά ερωτημάτων, όπως γιατί δεν είναι αυτονόητη η συμμετοχή του Δήμου ή γιατί δεν προβλέπεται ότι οι μετοχές δεν είναι…

Ελλαδα Ζακυνθος , 19 Απριλίου, 2021 14:01

Σειρά ερωτημάτων, όπως γιατί δεν είναι αυτονόητη η συμμετοχή του Δήμου ή γιατί δεν προβλέπεται ότι οι μετοχές δεν είναι μεταβιβάσιμες, θέτει η παράταξη “Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο”, του Γ. Αρμένη, με ανακοίνωσή της.

Ο κ. Αρμένης επισημαίνει ότι η ζακυνθινή κοινωνία δεν πρέπει να πολωθεί με αντιπαραθέσεις για το θέμα.

Η ανακοίνωση:

“Η νομοθετική πρωτοβουλία για την λειτουργία του ΝΑΥΑΓΙΟΥ δημιουργεί ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή της Ζακύνθου. Απαιτείται όμως να γίνει ένας διάλογος με ειλικρίνεια και να οδηγηθεί σε ένα αποτέλεσμα που δεν θα δημιουργεί συνειρμούς και εντυπώσεις με τις ήδη διαμορφωμένες αντιπαραθέσεις στην περιοχή .
Σύμφωνα με την πρόθεση του σχεδίου νόμου η σύσταση της ΑΕ του Δημοσίου αποτελεί το καταλληλότερο σχήμα για τις άμεσες και γρήγορες παρεμβάσεις για την λειτουργία και την διαχείριση της περιοχής. (Απαλλοτρίωση του σκάφους, παρεμβάσεις για την ασφάλεια των επισκεπτών, προώθηση μελετών κλπ).
Γιατί δεν πρέπει στο άρθρο 30 του σχεδίου Νόμου να μην προβλέπεται ότι θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο ο Δήμος μας τουλάχιστον με 50%;
Γιατί δεν πρέπει να προβλέπεται ότι οι μετοχές της ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ δεν είναι μεταβιβάσιμες;
Γιατί δεν περιγράφονται τα προσόντα του Προέδρου και του Δ/ντα Συμβούλου και ο τρόπος επιλογής τους;
Γιατί η ευθύνη της εκπροσώπησης των φορέων να μην είναι αρμοδιότητα των συλλογικών τους οργάνων;
Γιατί δεν είναι αυτονόητη η συμμετοχή του Δήμου στο ΔΣ του φορέα;
Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν άμεσα με θετικό τρόπο . Έχουμε την πεποίθηση ότι η όλη συζήτηση πρέπει να περιστραφεί δημιουργικά γύρω από αυτά τα θέματα ουσίας και είμαστε σίγουροι ότι ανεξάρτητα από την πολιτική –κομματική πεποίθηση του κάθε Ζακυνθινού, ανεξάρτητα από τον θεσμικό ρόλο που έχει, θα διεκδικήσει να περιλαμβάνονται τελικά στο Νόμο που θα κατατεθεί στην Βουλή.

Το σχέδιο νόμου στα άρθρα 7-8-9-10-11-12-13 και 14 προβλέπει την σύσταση μιας ΑΕ για τις Ιαματικές Πηγές (ΙΠΕ). Με απόσταση μερικά άρθρα από την ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ προτείνεται ότι :
1.Το Αρχικό κεφάλαιο της Εταιρίας καλύπτεται κατά 80% από το Ελληνικό Δημόσιο και κατά 20% από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
2. Τα έσοδα της ΙΠΕ μετά από την αφαίρεση των λειτουργικών δαπανών κατανέμονται στους μετόχους με βάση το μετοχικό κεφάλαιο συμμετοχής.
3. Οι μετοχές της ΙΠΕ είναι μη μεταβιβάσιμες.
4. Στο Διοικητικό Συμβούλιο διορίζονται πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής και επαγγελματικής επάρκειας και αξιοπιστίας με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας κλπ.
Γιατί δεν προβλέπονται οι ίδιες ρυθμίσεις για το ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ;
Δεν πρέπει να πολωθεί η κοινωνία της Ζακύνθου σε ανούσιες αντιπαραθέσεις και σε επιρρίψεις ευθυνών.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.