28 Νοεμβρίου 2021 (17:22)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Υπέρ της μετονομασίας της οδού Ταβουλάρη και το ΚΚΕ

Υπέρ της μετονομασίας της οδού Ταβουλάρη τάσσεται με ανακοίνωσή του και το τοπικό ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ο Ταβουλάρης ήταν συνεργάτης…

Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Απριλίου, 2021 11:32

Υπέρ της μετονομασίας της οδού Ταβουλάρη τάσσεται με ανακοίνωσή του και το τοπικό ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ο Ταβουλάρης ήταν συνεργάτης των ναζί και πως τα όσα διαδίδονται περί ντοκουμέντων ότι ήταν πράκτορας των συμμάχων είναι αναληθή.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

“H T.E. Ζακύνθου του ΚΚΕ μπροστά στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την μετονομασία της οδού Ταβουλάρη, ξεκαθαρίζει τα εξής:
Ο Ταβουλάρης ήταν ένας Κουισλιγκ, συνεργάτης των ναζί, με συμμετοχή σε δύο κυβερνήσεις διορισμένες από τους ναζί στην πατρίδα μας ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Λογοθετόπουλου και στη συνέχεια στην κυβέρνηση Ράλλη.
Επάνδρωσε την Ειδική Ασφάλεια με άτομα του υποκόσμου και κακοποιούς, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως χωροφύλακες “άνευ θητείας”.
Κανένα ντοκουμέντο συμμαχικών δυνάμεων ή επίσημη μαρτυρία δεν τον χαρακτηρίζει πράκτορα των συμμάχων όπως εσφαλμένα και χωρίς στοιχεία διαδίδεται.
Τιμή και δόξα αξίζει στους αγωνιστές που ύψωσαν το ανάστημα τους στη ναζιστική θηριωδία, το φασισμό και δολοφονήθηκαν από τις σφαίρες των ναζιστών και των ντόπιων συνεργατών τους δοσιλόγων, ταγματασφαλητών, χιτών κ.ά.
Ως εκ τούτου η θέση της ΤΕ του ΚΚΕ είναι η μετονομασία της οδού Ταβουλάρη.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.