06 Δεκεμβρίου 2021 (12:42)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Για εκφοβισμό και διώξεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι την διοίκηση της ΔΕΥΑΖ

Εκδόθηκε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ζακύνθου με την οποία ζητούν την ανάκληση της άδικης…

Ελλαδα Ζακυνθος , 14 Απριλίου, 2021 21:11

Εκδόθηκε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ζακύνθου με την οποία ζητούν την ανάκληση της άδικης και καταχρηστικής, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφασης για στέρηση ενός μισθού της προέδρου των εργαζομένων, Αν. Καπνίση. Οι υπάλληλοι του Δήμου, όπως πρώτο και ήδη από χθες μετέδωσε το zantereport, καταγγέλλουν την διοίκηση της ΔΕΥΑΖ, πρόεδρος της οποίας είναι ο Δήμαρχος, κ. Αρετάκης, για άσκηση εργασιακού εκφοβισμού, διώξεις και επιβολή τιμωριών σε εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι η διοίκηση στην προσπάθειά της να κρύψει την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη επιρρίπτοντας αόριστες ευθύνες σε άλλους και στους υπαλλήλους και ζητούν την ανάκληση των παράνομων αναφορών, από την διοίκηση της ΔΕΥΑΖ, από το 2020 εναντίον εργαζομένων και έχουν αποτέλεσμα να περικοπεί το 1/5 των μισθών τους.

Οι υπάλληλοι έχουν καταγγείλει και στο παρελθόν την διοίκηση της ΔΕΥΑΖ, για απαράδεκτη συμπεριφορά, αυταρχική την έχουν χαρακτηρίσει, απέναντί τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ζακύνθου:

“Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΖ στις 13-4-21 πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου αναφέρθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την επιχείρηση εξαιτίας της αδιαφορίας και των κακών χειρισμών της Διοίκησης που προκαλούν δυσλειτουργία και αναποτελεσματικότητα.

Στην συνέλευση εκφράστηκε η άποψη από όλους ότι :

Ως εργαζόμενοι αλλά και ως μέρος της Ζακυνθινής κοινωνίας δεν μπορούμε να αφήσουμε την ΔΕΥΑΖ να συνεχίσει την κατρακύλα στην οποία έχει περιέλθει.

Το οφείλουμε στους πολίτες αυτού του νησιού που καθημερινά βλέπουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΖ να χειροτερεύουν παρά τις προσπάθειές μας ως εργαζομένων.

Η Διοίκηση στην προσπάθειά της να κρύψει την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη επιρρίπτοντας αόριστες ευθύνες σε άλλους και στους εργαζόμενους, στους οποίους ασκεί εργασιακό εκφοβισμό.

Το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε επανειλημμένες διώξεις στο προσωπικό σε άδικες τιμωρίες άνευ αιτίας και απολογίας, με αποκορύφωμα την τιμωρία της Προέδρου του Σωματείου μας επειδή διαμαρτύρεται για τα προβλήματά μας και ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για τα τεκταινόμενα.

Από πότε το καθήκον έγινε  πειθαρχικό παράπτωμα;

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των άλλων Σωματείων εργαζομένων στο Δήμο που παρευρέθηκαν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Γι΄αυτό και αποφασίστηκε ομόφωνα :

  • Να απαιτηθεί από την επιχείρηση να ακυρώσει όλες τις πειθαρχικές ποινές που άδικα και καταχρηστικά επέβαλε τελευταία σε εργαζόμενους και την Πρόεδρο του Σωματείου.
  • Να ανατεθεί σε Νομικό η εξέταση των θεμάτων που έχουν προκύψει και η τήρηση των προβλεπομένων διατάξεων εργατικού και διοικητικού περιεχομένου.
  • Εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να προβεί σε κήρυξη κινητοποιήσεων όταν κρίνει ότι χρειάζεται.

Από το Σωματείο”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.