13 Μαΐου 2021 (08:16)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ποινή ενός μισθού σε εργαζόμενη που κατήγγειλε τον Δήμο για μη τήρηση των μέτρων.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής για μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας των…

Ελλαδα Ζακυνθος , 11 Απριλίου, 2021 16:57

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής για μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας των υπαλλήλων απέναντι στον κορωνοϊό και για απειλές που δέχονται, ο Δήμος απαντά με ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα στην πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ.

Η κ. Καπνίση, η οποία δηλώνει στο zantereport, ότι ουδέποτε έλαβε το κατηγορητήριο και δεν μπόρεσε να απολογηθεί, “καταδικάσθηκε” ερήμην απλο το πειθαρχικό συμβούλιο για παράπτωμα για το οποίο ακόμα δεν έχει ενημερωθεί.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο για κατάπτυστη και εκδικητική απόφαση, τάσσονται σύσσωμοι στο πλευρό της συναδέλφου τους και επαναλαμβάνουν ότι ο Δήμος τους αναγκάζει να εργάζονται χωρίς να τους παρέχει και να λαμβάνει τα μέτρα προστασίας που οφείλει.

Σε ανακοίνωσσή του η οποία καταλήγει με τη φράση “η τρομοκρατία δεν θα περάσει”,  το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ, αναφέρει:

“Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΖ, καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική ποινη, που επιβλήθηκε από την δημοτική αρχή και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ και Δήμαρχο κ. Αρετάκη στην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κα Καπνίση και μάλιστα ερήμην της, και παρότι ζητήθηκε αναβολή του θέματος, σε ένα μήνα στέρηση μισθού.

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος έχει στοχοποιήσει την πρόεδρο του σωματείου μας, γιατί διεκδικεί εν μέσω πανδημίας μέτρα προστασίας και υγιεινής για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΖ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη μέρα το σωματειο διεκδικησε απολύμανση στους χώρους εργασίας και καθαριοτητα στους χώρους των εργαζομένων και του κοινού.

Η δημοτική αρχή αντι να πάρει οποιοδήποτε μέτρο, σε κινητοποίηση των εργαζομένων όταν εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με κρούσματα πριν λίγες μέρες, εκδικητικα με απόφαση Δημάρχου “όρισε” καθαρίστρια την πρόεδρο των εργαζομένων η οποία είναι και ατομο με ειδικές ανάγκες.

Το σωματείο και η πρόεδρός του δέχεται σχεδόν καθημερινά την επίθεση της δημοτικής αρχής για να μην διεκδικεί μέτρα ασφαλειας και υγιεινης για τους εργαζόμενους και το κοινό.
Το ποτήρι όμως ξεχύλισε με αυτή την άδικη ποινή και μάλιστα χωρίς να δοθεί στην πρόεδρό μας η δυνατότητα να απολογηθεί.
Το σωματείο Εργαζομένων με απόφαση του ΔΣ θα σταθεί με κάθε τροπο στο πλευρό της, στηριζοντας την.

Προχωραμε σε έκτατη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα το πρωι για να παρθούν αποφάσεις.

Oι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ όλα αυτά τα χρόνια κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κρατησαν την ΔΕΥΑΖ, με οποιαδήποτε δημοτική αρχή, για να παρέχουμε στο λαό της Ζακύνθου το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό.

Για αλλη μια φορα εργαζόμαστε χωρίς να μας έχουν δοθεί και εν μέσω πανδημίας είδη ρουχισμού και προστασίας στους εργαζόμενους του βιολογικού και των λυμάτων.
Η κατάπτυστη απόφαση σε βάρος της προέδρου μας δεν θα μας λυγίσει.
Συσπειρωνόμαστε γύρω από το σωματείο μας στηρίζουμε την πρόεδρο μας αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!”

Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν προσφύγει στον εισαγγελέα εναντίον του Δημάρχου για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία και εναντίον της αντιδημάρχου κ. Καψαμπέλη για απειλές εναντίον τους.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.