03 Δεκεμβρίου 2021 (19:13)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Μίλησε ο Διονύσιος για το Ναυάγιο. Πυρά εναντίον της κυβέρνησης.

Τη σκυτάλη των επιθέσεων με χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Τουρισμού και της κυβέρνησης για την απόφασή της να δημιουργήσει φορέα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 10 Απριλίου, 2021 10:34

Τη σκυτάλη των επιθέσεων με χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Τουρισμού και της κυβέρνησης για την απόφασή της να δημιουργήσει φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου, πήρε από τον Μητροπολίτη Δωδώνης, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “νομείς και άρπαγες της μοναστηριακής περιουσίας” και παρουσιάζει την τοπική Εκκλησία ως “εκβιαζόμενη”.

Ο κ. Διονύσιος, αφού πλέκει το εγκώμιο του “θεματοφύλακα μιας παράδοσης 5 και πλέον αιώνων” προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, κ. Χρυσοστόμου και υμνεί την μέχρι τώρα στάση του, προειδοποιεί την κυβέρνηση και τον “υποκριτή” υπουργό, ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να “λειτουργήσει ως Καθαρτήριο παράνομης προέλευσης κεφαλαίων και Καταφύγιο νομάδων κερδοσκόπων”.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, απαντά και στον Δ. Ακτύπη, που μετά το ξεκάθαρο “όχι” που εισέπραξε από τον κ. Θεοχάρη για συμμετοχή της Εκκλησίας στον φορέα, επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι μπορεί στο μέλλον να υπάρξει κάποιου είδους συνεργασία, καθιστώντας σαφές ότι η Μητρόπολη δεν θέλει να έχει καμία απολύτως σχέση με τον φορέα.

Τέλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον καλεί να απαντήσει εάν επιλέγει, μεταξύ άλλων, την ασυδοσία από την ηθική.

Το δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, κ. Διονύσιος:

“Με ιδιαίτερη προσοχή η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου παρακολουθεί τις εξελίξεις, όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σχόλια, γύρω από την υπόθεση, τη σχετική με το πρόσφατο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, περί της συστάσεως ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ με την επωνυμία «ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.».

Σε αυτά τα πλαίσια, κρίνουμε σκόπιμο να καταστεί σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις το γεγονός ότι τα ΝΠΔΔ Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και ιερά μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, ουδεμία απολύτως σχέση επιθυμούν να έχουν με την ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του κ. Θεοχάρη, τους μετόχους της, τα κέρδη της, τις «εξαγορές» και τους πιθανούς νομείς και άρπαγες της μοναστηριακής περιουσίας, στην περιοχή άνωθεν και γύρωθεν του κόλπου του Ναυαγίου Ζακύνθου.

Το ιστορικό μοναστήρι του Αι Γιώργη στα Γκρεμνά, του οποίου Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος, τον οποίο και Ευχαριστώ θερμά για την αυταπάρνηση και τον άοκνο καθημερινό αγώνα του, ως θεματοφύλακας μιας παράδοσης πέντε (5) και πλέον αιώνων, έχει χρέος ιερό να διαφυλάξει και να παραδώσει ανέπαφα στις επόμενες γενεές, όλα όσα τού κληροδότησαν οι πατέρες της Μονής Μακάριος, Βαρλαάμ Μπελέτης, Βαρλαάμ Σμύρνος, Παχώμιος Ρουσάνος, Γεράσιμος Νοταράς κ.α.

Έτσι, παρόλο που κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καιρών της λήθης, εντούτοις, κρίνουμε ότι η στάση του κ. Υπουργού και άλλων απέναντι στην Εκκλησία και την ιστορία της Ζακύνθου υπήρξε «καθ’ υπόδειξιν» υποκριτική, αγγίζοντας τα όρια της Ύβρεως, αν και επιμελώς ενδεδυμένη με τον μανδύα του «δημοσίου συμφέροντος».

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, απευθυνθήκαμε στον κ. Υπουργό Τουρισμού ενώ ενημερώσαμε αρμοδίως και τον Δ/ντη του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρ. Δημητριάδη, ξεκαθαρίζοντας ότι η τοπική Εκκλησία δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς, και να λειτουργήσει έτσι, ως Καθαρτήριο παράνομης προέλευσης κεφαλαίων και Καταφύγιο νομάδων κερδοσκόπων. Ο δικός μας ο κόσμος…δεν είναι για ξε-πούλημα!

Και επειδή πολύ συχνά οι ερωτήσεις είναι πιο σημαντικές από τις απαντήσεις, καλούμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας να μας πει και στην πράξη να αποδείξει πώς η Αγορά, η Ασυδοσία και ο Εγωισμός δεν επικράτησαν οριστικά και αμετάκλητα της Πολιτικής, της Ηθικής και της Μνήμης στην πατρίδα μας.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας, θα αναμένουμε τις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.