21 Απρ 2021 (09:59)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Ο Δήμαρχος λειτουργεί σαν διοικητής στρατοπέδου συγκέντρωσης”, λέει η παράταξη Αρμένη

Στο πλευρό των υπαλλήλων του Δήμου τάσσεται η παράταξη του Γιώργου Αρμένη, για τα όσα κατήγγειλαν εναντίον της δημοτικής αρχής,…

Ελλαδα Ζακυνθος , Απρ 8, 2021 11:32

Στο πλευρό των υπαλλήλων του Δήμου τάσσεται η παράταξη του Γιώργου Αρμένη, για τα όσα κατήγγειλαν εναντίον της δημοτικής αρχής, σχετικά με την μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, αλλά και τις απειλές εναντίον τους.

Η παράταξη “Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο” επιτίθεται στον Δήμαρχο τον οποίο κατηγορεί ότι λειτουργεί σαν διοικητής στρατοπέδου συγκέντρωσης, ενώ επισημαίνει πως οι πράξεις απέναντι στους εργαζόμενους αποτελούν τον ορισμό της “εργασιακής παρενόχλησης”.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

“Η Ανακοίνωση-Καταγγελία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου μας είναι συγκλονιστική.
Στην πιο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας covid 19 καταγγέλλεται με επίσημο τρόπο η απουσία στοιχειωδών μέσων και μέτρων που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την λειτουργία των οργανισμών και των υπηρεσιών. Η απουσία σχεδίου δράσης, κοινοποιημένης στους εμπλεκόμενους φορείς και η αντιμετώπιση των περιστατικών κάθε φορά με αυτοσχεδιασμούς των αρμοδίων με αναρμόδιο τρόπο αποτελούν στοιχεία που ενδυναμώνουν την ανησυχία των εργαζομένων και δικαιολογούν με απόλυτο τρόπο την παρουσία τους και την αναφορά τους στον Εισαγγελέα Ζακύνθου.
Η καταγγελία της μη ύπαρξης Μέσων Ατομικών Προστασίας και η μη τήρηση των οδηγιών του Τεχνικού Ασφαλείας αποτελούν παράβαση καθήκοντος που θέτουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε άμεσο κίνδυνο.
Η συμπεριφορά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής συνολικά, απέχει από την έννοια της χρηστής διοίκησης, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Η αίσθηση που δημιουργείται από την άσκηση της διοίκησης του κ. Αρετάκη είναι ότι διοικεί στρατόπεδο συγκέντρωσης και όχι μια υπηρεσία που απαιτείται να είναι σύγχρονη και αποτελεσματική και να δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού του Δήμου μας.
Η καταγγελία για τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής προς τους εργαζόμενους αποτελούν τον ορισμό της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαικό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, ως εργασιακή παρενόχληση ορίζεται <<η επαναλαμβανόμενη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά προς ένα εργαζόμενο ή ομάδα εργαζομένων που προκαλεί κινδύνους τόσο για την υγεία όσο και την ασφάλεια του. Η παρενόχληση αυτή ενέχει συχνά το στοιχείο της αθέμιτης χρήσης ή κατάχρησης εξουσίας από την οποία τα θύματα ενδέχεται να αδυνατούν να προστατευθούν>>.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου εργάζονται και λειτουργούν καθημερινά με συστηματική έκθεση σε ταπεινωτικές συμπεριφορές που προκαλούν αίσθηση αποδυνάμωσης, ψυχολογικής πίεσης και υπερβολικό εργασιακό άγχος και οδηγούνται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης.
Η Συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων είναι τα όπλα τους. Η συμπαράσταση μας στα πλαίσια της όποιας νόμιμης δράσης τους είναι δεδομένη.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.