01 Αυγούστου 2021 (10:40)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Νέα τηλεφωνική απάτη σε βάρος Ζακυνθινού.

Ένας ακόμη Ζακυνθινός έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης από επιτήδειους, Ρομά και αυτή τη φορά, οι οποίοι του άδειασαν τον τραπεζικό…

Ελλαδα Ζακυνθος , 3 Απριλίου, 2021 09:40

Ένας ακόμη Ζακυνθινός έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης από επιτήδειους, Ρομά και αυτή τη φορά, οι οποίοι του άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό.

Ο Ζακυνθινός, ο οποίος είναι 21 ετών, είχε βάλει προς πώληση στο διαδίκτυο ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν απατεώνα που του παρουσιάστηκε ως αστυνομικός.

Αφού συζήτησαν για το όπλο και συμφώνησαν και την τιμή, γύρω στα 200 ευρώ, έκλεισαν το τηλέφωνο.

Λίγη ώρα αργότερα τηλεφώνησε στο νεαρό ο συνεργός του πρώτου Ρομά και λέγοντάς του ότι είναι ο λογιστής του “αστυνομικού”, του ζήτησε, προκειμένου να του καταθέσει τα 200 ευρώ, τους προσωπικούς του τραπεζικούς κωδικούς.

Ο νεαρός τους έδωσε και οι δύο απατεώνες του άδειασαν τον λογαριασμό, στον οποίο υπήρχαν κάτι παραπάνω από 1600 ευρώ.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου κατάφερε να εντοπίσει και να ταυτοποιήσσει τους δράστες στην Μεσσηνία, στην Ασφάλεια της οποίας δόθηκε σήμα για τη σύλληψη των απατεώνων.

Τα επτάνησα και ιδιατέρως η Ζάκυνθος, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των επιτηδείων, καθώς απ’ ότι φαίνεται βρίσκουν εύκολα θύματα, καθώς τα περιστατικά είναι σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση και όλων των ηλικιών.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.