01 Αυγούστου 2021 (09:10)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


14 οι στενές επαφές του κρούσματος στη ΔΕΥΑΖ, καταγγέλλει η πρόεδρος των εργαζομένων

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑΖ προχωρά η πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΖ, κ. Αναστασία Καπνίση, η οποία…

Ελλαδα Ζακυνθος , 2 Απριλίου, 2021 12:03

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑΖ προχωρά η πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΖ, κ. Αναστασία Καπνίση, η οποία δηλώνει στο zantereport, πως έχουν μπει σε κατ΄οίκον καραντίνα 4 υπάλληλοι, ενώ οι στενές επαφές του εργαζομένου που διαγνώστηκε προχθές το μεσημέρι θετικός στον κορωνοϊό είναι 14.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί και με ποια κριτήρια οι 14 δεν έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα.

Η κ. Καπνίση καταγγέλλει επίσης τη διοίκηση και τον γιατρό εργασίας της ΔΕΥΑΖ, ότι δεν ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τα μέτρα που έχουν λάβει και τις κινήσεις που έχουν κάνει για να διασφαλίσουν την υγεία τους.

“Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της ΔΕΥΑΖ και την αναπληρώτρια διευθύντρια κ. Κοτσώνη, ότι, παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας εδώ και 48 ώρες, μας αγνοεί επιδεικτικά και αρνείται να μας ενημερώσει σχετικά με τις οδηγίες που έχει λάβει από τον ΕΟΔΥ, μετά την διάγνωση ως θετικού υπαλλήλου της επιχείρησης.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ έβγαλε σε καραντίνα μόνο 4 άτομα, όταν εμείς γνωρίζουμε ότι ο υπάλληλος έχει έρθει σε στενή επαφή με άλλα 14 άτομα στον χώρο εργασίας του, γι΄αυτό και εμείς καταγγείλαμε το γεγονός και ενημερώσαμε σχετικά τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ.

Καταγγέλλουμε τον γιατρό εργασίας, διότι δεν στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων, καθώς αντί να είναι στο πλευρό των εργαζομένων είναι με την διοίκηση και οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το τι έχει συμβεί μετά την διάγνωση του περιστατικού.

Απαιτούμε να μας ενημερώσουν πάραυτα. Με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων δεν μπορεί να παίζει κανείς”

δήλωσε στο zantereport η πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΖ, Αναστασία Καπνίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΖ, στο συγκεκριμένο κτίριο της Μπόχαλης, ειδοποιήθηκαν να μην πάνε στην εργασία τους, μέχρι να γίνει και το επαναληπτικό τεστ την Δευτέρα. Ωστόσο στους 14 τους οποίους δηλώνει η κ. Καπνίση ότι είναι στενές επαφές, δεν τους έχει γίνει σύσταση να παραμείνουν σε κατ΄οίκον καραντίνα.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.