06 Δεκεμβρίου 2021 (14:25)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Διευκρινίσεις των μέτρων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα

Tην ανάγκη τήρησης των μέτρων από Δευτέρα, οπότε τίθεται η εφαρμογή του SMS 13032 με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, επισήμανε…

Ελλαδα Ζακυνθος , 1 Απριλίου, 2021 11:08

Tην ανάγκη τήρησης των μέτρων από Δευτέρα, οπότε τίθεται η εφαρμογή του SMS 13032 με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση» (φωτό) διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά», συμπλήρωσε.

Ανέφερε όμως τι δεν πρέπει να ξεχνάμε να παίρνουμε μαζί στα ραντεβού. «Χρειάζεται  ταυτότητα, ή διαβατήριο» δήλωσε. «Στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά» πρόσθεσε.

«Δεν λειτουργούν τα shops in shops, outlets, εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά» επανέλαβε.

Ο ΓΓ. Εμπορίου δήλωσε ακόμα ότι από την 1ην Ιουλίου 2020 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 8.000.696 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πάνω από 60 εκατ. πρόστιμα. «Ο στόχος δεν είναι οικονομικός, είναι προς συμμόρφωση προς παρότρυνση να τηρηθούν τα μέτρα» τόνισε.

Όπως είπε, όποτε λειτούργησαν εν μέσω πανδημίας, «οι επιχειρήσεις επέδειξαν πειθαρχία στην τήρηση των κανόνων, γι’ αυτό και δεν είχαμε και συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα».

Ερωτηθείς για τα self tests και αν θα γίνουν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ο ΓΓ. Εμπορίου δήλωσε ότι υπάρχουν εισηγήσεις των ειδικών, και θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες, ίσως και σήμερα, με ποιο τρόπο θα αξιοποιούν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα αυτή.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.