18 Ιανουαρίου 2022 (03:02)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Γ.Αρμένης: Ο κ. Αρετάκης διεκδικεί ρόλο Στρατιωτικού Διοικητή κατεχόμενου τόπου.

“Η Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας σήμερα 30-3-2021, έδωσε μια ηχηρή απάντηση στις μεθοδεύσεις που σχεδίασε ο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 30 Μαρτίου, 2021 21:49

“Η Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας σήμερα 30-3-2021, έδωσε μια ηχηρή απάντηση στις μεθοδεύσεις που σχεδίασε ο Δήμαρχος .

Παραμονή της Εθνικής εορτής των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και στην κορύφωση της πανδημίας του φονικού ιού, ο κος Αρετάκης σχεδίασε το κλείσιμο του μοναδικού κινηματογράφου της Ζακύνθου”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο” και προσθέτει:

“Η επιμονή του να συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής χωρίς υπηρεσιακή εισήγηση για την αφαίρεση αδείας λειτουργίας, δεν μας ξαφνιάζει στο βαθμό που με τις ενέργειες του και τον λόγο του, διεκδικεί το ρόλο Στρατιωτικού Διοικητή κατεχόμενου τόπου.

Η λήψη της απόφασης για αναβολή της συνεδρίασης με ψήφους 5-4, για να υπάρξει υπηρεσιακή εισήγηση δημιουργεί ωστόσο ένα πολιτικό αυτοδιοικητικό  προηγούμενο που προστατεύει την λειτουργία της Διοίκησης και των Δημοτικών Συμβούλων που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας συνεδριάσαμε και εκτιμήσαμε την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις αυθαίρετες αυταρχικές και καταστροφικές  ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα που όλοι ελπίζουμε στη επαναλειτουργία  της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, αντί να υπάρχουν δράσεις και πολιτικές που να βοηθούν την Ζακυνθινή Κοινωνία ανοίγει ένας κύκλος εκδικητικών και αυταρχικών δράσεων στο όνομα της νομιμότητας.

Χαιρετίζουμε το κίνημα που δημιουργήθηκε για την υπεράσπιση της λειτουργίας του κινηματογράφου μας. Αποτελεί αυτό το κίνημα το μεγαλύτερο βραβείο για όλους όσους εργάστηκαν από το 1992 και μετά για την ύπαρξη του Δημοτικού Κινηματογράφου και αποτελεί ηθική και κοινωνική επιβράβευση για την ομάδα λειτουργίας του «ΦΩΣΚΟΛΟΣ».

Όσο για την αγωνία του, να μην μετατραπεί η Πόλη και η πλατεία Σολωμού σε παραγκούπολη, τον καλούμε να καταθέσει Νέα Κανονιστική Πράξη Κοινόχρηστων Χώρων,  εναρμονισμένη με την πρόσφατη νομοθεσία για τους κοινόχρηστους χώρους και να υλοποιήσει έστω και τώρα την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης μας.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.