18 Ιανουαρίου 2022 (02:53)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Ανέκρουσε πρύμναν” ο Δήμαρχος για “Φώσκολο”. Ανακοίνωση της ΣΤΙΓΜΑ

Όποιος παρακολούθησε την συζήτηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, διαπίστωσε, εκτός των άλλων, την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 30 Μαρτίου, 2021 18:33

Όποιος παρακολούθησε την συζήτηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, διαπίστωσε, εκτός των άλλων, την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα η δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος πήγε σήμερα να υποστηρίξει τη θέση του απέναντι στον “Φώσκολο”, παρουσιάζοντας ως στοιχείο και επιχείρημα την… προσωπική του αυθεντία, χωρίς καμία άλλη εισήγηση οποιασδήποτε υπηρεσίας, που θα στήριζε τις αιτιάσεις του.

Τα επιχειρήματα του κ. Αρετάκη “έπεισαν” τους γνωστούς τρεις και κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.

Έτσι η υπόθεση πήρε αναβολή, μέχρι ο Δήμαρχος να προσκομίσει τις υπηρεσιακές εισηγήσεις που σύμφωνα με τον κ. Αρετάκη υπάρχουν, αλλά δεν τις κατέθεσε..

Ο κινηματογράφος “Φώσκολος” και η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ, εξέδωσαν νακοίνωση για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η ανακοίνωση του “Φώσκολου”:

“Σήμερα το πρωί διεξήχθη, η συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ζακύνθου, με αντικείμενο την λειτουργία του καταστήματος (κυλικείου) του Σινέ Φώσκολος.
Τη συζήτηση την παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας διαδικτυακά και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το «ήθος», την «ευπρέπεια», την «μετριοπάθεια» και την «σοβαρότητα» του Δημάρχου.
Ο κ. Αρετάκης μιλώντας ακαταπαύστως και κάνοντας κατάχρηση της θέσεώς του, ως Προέδρου της Επιτροπής και Δημάρχου, προσπαθούσε να επιβάλει στα μέλη της Επιτροπής την προσωπική του θέση, την οποία δημόσια και επανειλημμένα είχε γνωστοποιήσει στους Ζακυνθινούς, χωρίς ντροπή. Δηλαδή την αμετάκλητη απόφασή του, να κλείσει το κυλικείο και στην πραγματικότητα να απογυμνώσει το Σινέ Φώσκολος από την κοινωνική του διάσταση.
Ο κ. Αρετάκης άλλοτε χρησιμοποιώντας το φόβητρο του «Εισαγγελέα», λησμονώντας ότι ο Εισαγγελέας δεν είναι μέσον αλλά είναι ύψιστη Αξία και βασικότατος θεσμός λειτουργίας σε ένα Κράτος Δικαίου – άλλοτε επικαλούμενος τις ανεξάντλητες, όπως επαίρεται ο ίδιος, τεχνικές του γνώσεις ως μηχανικός, άλλοτε υψώνοντας τη φωνή του και συνεχώς αντικρούοντας τις αντίθετες θέσεις, προς τις δικές του επιθυμίες και σε κάθε περίπτωση κάνοντας απόλυτη κατάχρηση της θέσης του, προσπάθησε, ΧΩΡΙΣ υπηρεσιακά στοιχεία και ΧΩΡΙΣ υπηρεσιακή εισήγηση, να επιβάλει την προειλημμένη απόφασή του, με βάση το ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», χωρίς όμως να μας φανερώνει και τι είναι αυτό που αγιάζει το σκοπό.
Αυτήν την κατάσταση δυστυχώς βιώσαν οι Ζακυνθινοί, στη σημερινή συνεδρίαση.
Κύριε Αρετάκη εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις αλλά οι Ζακυνθινοί έχουν ήδη καταλάβει ότι δεν άξιζε στη Ζάκυνθο της πολιτιστικής παράδοσής της, ένας Δήμαρχος σαν και εσένα.
Είχες την τύχη όμως εσύ και οι Ζακυνθινοί την ατυχία, να μην σε γνωρίζουν πριν τις εκλογές, λόγω του αγνώστου παρελθόντος σου και σε εμπιστεύτηκαν και απογοητεύτηκαν οικτρά.
Τελικά, η Επιτροπή, αντίθετα με τον πειθαναγκασμό και τη βούληση του κ. Αρετάκη, κατά πλειοψηφία αποφάσισε εύλογα την αναβολή λήψης απόφασης, μέχρι ο κ Αρετάκης να προσκομίσει τις εισηγήσεις που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι απαραίτητες.
ΣΤΙΓΜΑ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ”

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της αναβολής ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Θοδωρής Καμπίτσης, Σωτήρης Καρακάς, Διονύσης Ρένεσης, Μπάμπης Βαρβαρίγος και Διονύσης Τρούσσας. Και κατά, ψήφισαν οι Νικήτας Αρετάκης, Σταύρος Κακολύρης, Βασιλική Καψαμπέλη και Νικήτας Σπίνος.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.