06 Δεκεμβρίου 2021 (14:29)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ν. Αρετάκης για “Φώσκολο”: Επιδίωξη μου είναι η αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού

Με ανακοίνωση, που τιτλοφορείται “Ο Δήμαρχος και ο κινηματογράφος «Φώσκολος» (τελευταία ανακοίνωση)”, ο κ. Αρετάκης, επανέρχεται στην υπόθεση, στρέφοντας τα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Μαρτίου, 2021 20:38

Με ανακοίνωση, που τιτλοφορείται “Ο Δήμαρχος και ο κινηματογράφος «Φώσκολος» (τελευταία ανακοίνωση)”, ο κ. Αρετάκης, επανέρχεται στην υπόθεση, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της “ΣΤΙΓΜΑ Α.Ε.” την οποία κατηγορεί για παραπληροφόρηση, ισχυριζόμενος ότι σκοπός του δεν είναι να σταματήσει τη λειτουργία του κινηματογράφου, αλλά η… αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού.

Επαναλαμβάνει ότι έγιναν εξώδικες διαμαρτυρίες για αθέμιτο ανταγωνισμό από ανταγωνιστές, ευχαριστώντας μάλιστα δημόσια, όμορη του κινηματογράφου επιχείρηση για “την αυτόβουλη αποξήλωση όλων των κατά παράβαση του ΓΟΚ κατασκευών”, τονίζοντας ότι για αυτήν θα ζητήσει την αναστολή της συζήτησης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου:

“Είναι συνήθης η τακτική.

Όταν κάποιος δεν έχει επιχειρήματα για να υπερασπιστεί την θέση του, προσφεύγει στην παραπληροφόρηση.

Όταν μάλιστα είναι και ραδιοφωνικός σταθμός τότε είναι εύκολος και ανέξοδος ο τρόπος.

Ο Δήμαρχος έχει ανακοινώσει ότι δεν διεννοήθη ούτε επεδίωξε ποτέ να σταματήσει την λειτουργία του κινηματογράφου. Η παραπληροφόρηση επιμένει να διαδίδει ότι ο απολίτιστος Δήμαρχος θέλει να σταματήσει τον κινηματογράφο «Φώσκολο». Ουδέποτε είχα προσωπικό πρόβλημα με την εταιρεία «ΣΤΙΓΜΑ». Απεναντίας θεωρώ ότι είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός που βοήθησε τον Δημότη να αξιολογήσει από την συμπεριφορά των προσκεκλημένων του σταθμού την αξία της παρουσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Ουδέποτε ασχολήθηκα με το ποιος κατέβαλλε την αξία της ηλεκτρικής παροχής στον κινηματογράφο. Ασχολήθηκα με την αντικατάσταση των ηλεκτρικών παροχών του κτιρίου προς αποφυγή ατυχήματος.

Βασική μου επιδίωξη είναι η αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού με δυο στόχους, την αισθητική της εικόνα και την διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων δια την συντήρησή της.

Πρωταρχικό ρόλο έχουν οι εταιρείες που επιχειρούν εντός της πλατείας.

Δια την εταιρεία «ΣΤΙΓΜΑ Α.Ε.»:

1)Το συμφωνητικό του έτους 2011 είναι ισχυρό.

2)Η άδεια λειτουργίας του έτους 2012 προφανώς ισχύει.

3)Η Υγειονομική άδεια του κυλικείου που εχορηγήθη από τον Δήμαρχο κ.Μποζίκη το έτος 2013 βάσει του συμφωνητικού και καθορίζει «ολικό εμβαδόν επιχείρησης 8τ.μ. Αίθουσα πελατών -0- τ.μ. για εξυπηρέτηση -0- ατόμων. Υπαίθριος χώρος επιχείρησης -0-τ.μ. για εξυπηρέτηση -0- ατόμων. Δυναμικότητα επιχείρησης -0- εξυπηρετούμενων ατόμων» προφανώς ισχύει.

4) Οι εν συνεχεία όμως ενέργειες  της εταιρείας όπως:

α/Η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες ή αγνοώντας το συμφωνητικό.

β/Η μετατροπή του χώρου παραμονής των πελατών του κινηματογράφου σε χώρο παρασκευαστηρίου.

γ/Η επέκταση του κυλικείου.

δ/Η κατασκευή πρόσθετων W.C.

ε/Η κατάργηση του αρχικού χώρου του Ταμείου του κινηματογράφου.

στ/Το κλείσιμο της κεντρικής θύρας εισόδου-εξόδου τοποθετώντας στην θέση της ψυγεία με κίνδυνο ατυχήματος σε περίπτωση ανάγκης αμέσου εκκένωσης του κινηματογράφου.

ζ/Εχορηγήθη το έτος 2017 άδεια λειτουργίας που με την παραχώρηση 220τ.μ. πλατείας Σολωμού εδημιουργήθη μια νέα επιχείρηση εις βάρος της λειτουργίας του κινηματογράφου ιδιαιτέρως προσοδοφόρα χωρίς να προβλέπεται στο συμφωνητικό μίσθωσης και χωρίς να καταβάλλεται ενοίκιο στο Δήμο. Ο μέσος όρος των ενοικίων δια τον κινηματογράφο που κατέβαλλε η εταιρεία η οποία επιχορηγείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ήτο περίπου 3.000€ το έτος.

Δια την πλατεία κατέβαλλε τα τέλη σύμφωνα με την κανονιστική του Δήμου για 100τ.μ. χωρίς μίσθωμα για την επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας της.

Προ αυτής της κατάστασης εκδηλώθησαν εξώδικες διαμαρτυρίες δια αθέμιτο ανταγωνισμό και κατηγορίες εις βάρος του Δημάρχου.

Τα αρμόδια όργανα του Δήμου, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο και Δικαιοσύνη τελικά θα αποφασίσουν εάν νομίμως λειτουργεί η επιχείρηση της καφετέριας εντός του κινηματογράφου χωρίς να προβλέπεται από το συμφωνητικό μίσθωσης με συνέπεια να μην καταβάλλεται ενοίκιο από την επιχείρηση αυτή.

Ο Δήμαρχος εκφράζει την ικανοποίησή του και συγχαίρει την εταιρεία που λειτουργεί την ομοειδή επιχείρηση «Κόκκινος Βράχος» δια την αυτόβουλη αποξήλωση όλων των κατά παράβαση του ΓΟΚ κατασκευών και την αποκατάσταση της αισθητικής της πλατείας και κατόπιν τούτου θα προτείνω την αναστολή της συζήτησης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της σχετικής εισήγησης που αφορά στην εταιρεία και αναμένουμε και από άλλες επιχειρήσεις να προσαρμοσθούν στη νομιμότητα.

 

 

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου

 

Νικήτας Αρετάκης”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.