18 Ιανουαρίου 2022 (02:47)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


ΛΑ.ΣΥ.: Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων στον τουρισμό,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Μαρτίου, 2021 09:24

Την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων στον τουρισμό, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση, κατηγορώντας την Περιφερειάρχη ότι προσπαθεί να αποφύγει την συζήτηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑ.ΣΥ. αναφέρει:

“Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19&20/03/2021 θέσαμε ερώτημα στον Πρόεδρο και στην Περιφερειακή Αρχή αν θα γίνει δεκτό το νέο αίτημα σύγκλησης έκτακτου Περιφερειακού συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων στον τουρισμό που πλήττονται από την υγειονομική κρίση» και το οποίο έχει υποβληθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων σε όλα τα νησιά στις 16/03/21 από:
1. ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ, ΟΘΩΝΩΝ & ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ
2. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
3. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖ. ΣΤΑ ΞΕΝΟΔ. ΕΣΤΙΑΤ. & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓ. Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
4. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Από την απάντηση που δόθηκε από την κα Περιφερειάρχη, διαφάνηκε ότι δεν σκοπεύει να αποδεχτεί το συγκεκριμένο αίτημα. Διαφάνηκε επίσης ότι προσπαθεί να το αποφύγει παρεμβαίνοντας στο περιεχόμενο και εντάσσοντάς το σε μια προσεχή συνεδρίαση έκτακτη μεν, μαζί με άλλα θέματα δε. Κατά τη γνώμη μας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αφορά το μεγαλύτερο κλάδο εργαζομένων,.
Η συζήτησή με τη μορφή της «έκτακτης συνεδρίασης με ένα μοναδικό θέμα», είναι αναγκαία λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, την έκταση των επαγγελμάτων που πλήττονται, το επικείμενο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Είναι επίσης υποχρέωσή μας απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους σε όλα τα νησιά μας που το ζητούν.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο και στις άλλες δυνάμεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός της Χ.Α, προκειμένου να ζητήσουμε την σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων στον τουρισμό που πλήττονται από την υγειονομική κρίση»., με βάση το άρθρο του κανονισμού που προβλέπει, ότι ο Πρόεδρος μπορεί να συγκαλέσει το Π.Σ εφόσον το επιθυμεί το 1/3 των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.