18 Ιανουαρίου 2022 (03:13)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Φώσκολος” για Δήμαρχο: Παγκόσμια πρωτοτυπία. Συγχαίρει δημόσια τους παράνομους.

Άμεση ήταν η απάντηση της “ΣΤΙΓΜΑ Α.Ε.”, στην οποία ανήκει ο κινηματογράφος “Φώσκολος”, στους ισχυρισμούς του Δημάρχου Ζακύνθου, στην οποία…

Ελλαδα Ζακυνθος , 29 Μαρτίου, 2021 22:55

Άμεση ήταν η απάντηση της “ΣΤΙΓΜΑ Α.Ε.”, στην οποία ανήκει ο κινηματογράφος “Φώσκολος”, στους ισχυρισμούς του Δημάρχου Ζακύνθου, στην οποία αναδεικνύει την κίνηση του κ. Αρετάκη να συγχαρεί δημόσια την όμορη στον “Φώσκολο” επιχείρηση, η οποία εξάλειψε κάποιες από τις βεβαιωμένες παρανομίες της, όπως επισημαίνει, δύο ημέρες πριν κριθούν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η “ΣΤΙΓΜΑ”, απαντά στις αιτιάσεις του κ. Αρετάκη σχετικά με το κυλικείο του κινηματογράφου “Φώσκολος” και για την επιχορήγηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενώ διερωτάται με ποια αντικειμενικότητα και αξιοπιστία θα προεδρεύσει της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ο κ. Αρετάκης.

Η ανακοίνωση του κινηματογράφου “Φώσκολος” που ανήκει στην ΣΤΙΓΜΑ Α.Ε.:

“Η τελευταία ανακοίνωση του Δημάρχου διεκδικεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Συγχαίρει δημόσια τους παράνομους επειδή (2) δύο ημέρες πριν από την κρίση της υπόθεσης τους, εξάλειψαν κάποιες από τις βεβαιωμένες παρανομίες τους για να μην υποστούν τις συνέπειες.  Μετά από τη δήλωση αυτή, εάν οι Ζακυνθινοί θέλουν τα δημόσια συγχαρητήρια του Δημάρχου, θα πρέπει να παρανομούν και στην συνέχεια, πριν από την επιβολή των κυρώσεων, να αποκαθιστούν μέρος των παρανομιών τους.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Ζακύνθου αναφέρεται σε άδεια λειτουργίας του κυλικείου του κινηματογράφου Φώσκολος με αίθουσα πελατών (0) ΜΗΔΕΝ τμ, για εξυπηρέτηση (0) ΜΗΔΕΝ ατόμων, με υπαίθριο χώρο (0) ΜΗΔΕΝ τμ, για εξυπηρέτηση (0) ΜΗΔΕΝ ατόμων, και δυναμικότητα επιχείρησης (0) ΜΗΔΕΝ ατόμων. Έτσι λοιπόν ο Δήμαρχος, μόλις τώρα θεσμοθέτησε το ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ, παραπέμποντας στον Πολύφημο του Ομήρου.

Στην ίδια ανακοίνωση ο φιλαλήθης Δήμαρχος αναφέρει συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ενεστώτα διαρκείας, ότι η εταιρεία μας «επιχορηγείται» από το ελληνικό κέντρο κινηματογράφου. Η εταιρεία μας, στα εννέα χρόνια της λειτουργίας του κινηματογράφου Φώσκολος και μέχρι 31/12/2020 ποτέ δεν επιχορηγήθηκε ούτε με ένα ευρώ από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Τον Φεβρουάριο του 2021 η εταιρεία έλαβε όπως και όλοι οι μικροί κινηματογράφοι στην Ελλάδα έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο πολιτισμού, όπως ενισχύθηκαν από το κράτος, άμεσα ή έμμεσα όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις, λόγω της πανδημίας.

Ευχαριστούμε τον κ. Νικήτα Αρετάκη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι εργάζεται νυχθημερόν για την αντιμετώπιση των τεραστίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζακύνθου και οι Ζακυνθινοί, λόγω της πανδημίας και όχι μόνο, έχει το χρόνο να ασχολείται και με εμάς με τον γνωστό περισπούδαστο τρόπο που τον διακρίνει.

Γεννάται όμως ένα εύλογο ερώτημα, μετά από αυτές τις επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του Δήμαρχου Ζακύνθου εναντίον του ΣΤΙΓΜΑ. Με ποιά αντικειμενικότητα και αξιοπιστία θα προεδρεύσει της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ο κ.Νικήτας Αρετάκης;

Σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται τουλάχιστον από την εντιμότητα και την ηθική τάξη, η αυτοεξαίρεση του κατήγορου, ο οποίος δεν πρέπει να γίνεται και χωροφύλακας και εισαγγελέας και δικαστής. Αυτό δεν είναι ούτε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ούτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κύριε Δήμαρχε.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.