07 Δεκεμβρίου 2021 (19:36)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Γ. Στασινόπουλος: “Να θυμηθούμε όλα αυτά που μας δίδαξε το 1821”

“Σαν σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουν να πάρουν την μοίρα στα χέρια τους και αποτολμούν την επανάσταση που οδήγησε στην δημιουργία…

Ελλαδα Ζακυνθος , 25 Μαρτίου, 2021 09:46

“Σαν σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουν να πάρουν την μοίρα στα χέρια τους και αποτολμούν την επανάσταση που οδήγησε στην δημιουργία του Ελληνικού Κράτους. Η μακρά νύχτα της υποταγής παίρνει τέλος. Τα καλύτερα στοιχεία του έθνους, εντός και εκτός του Ελλαδικού χώρου, παρά τα όποια προβλήματα και τις μεγάλες μεταξύ τους διαφορές, παίρνουν την απόφαση και κάνουν το μεγάλο βήμα και να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Διακόσια χρόνια μετά το εμβληματικό γεγονός της 25ης Μαρτίου 1821, το μικρό κράτος που γεννήθηκε από την Επανάσταση είναι πλέον μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλη δυναμική και προοπτικές”, αναφέρει στο μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος.

“Επέτειοι σαν την σημερινή σχετίζονται βέβαια με την απόδοση τιμής στην μνήμη όσων συμμετείχαν, αγωνίστηκαν, υπέφεραν και τελικά πέτυχαν να θεωρούμε εμείς σήμερα δεδομένα ύψιστα αγαθά, με πρώτο εκείνο της ελευθερίας. Τέτοιες ημέρες αποκτούν ουσιαστικό νόημα όταν κατορθώσει κανείς να αναλογιστεί και να μετουσιώσει σε
πράξη στην καθημερινότητά του, τα όποια διδάγματα μπορεί να εξάγει από το γεγονός το οποίο γιορτάζεται. Όταν, δηλαδή, μετατρέψει – κατά κάποιο τρόπο – το μνημόσυνο σε δημιουργική γιορτή”, προσθέτει και καταλήγει:

“Σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό της χώρας, λόγω της πανδημίας, αλλά και στο άμεσο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, αξίζει τον κόπο να στρέψουμε το βλέμμα πάλι στο 1821 και να θυμηθούμε όλα αυτά που μας δίδαξε σχετικά με την ενότητα και την αποφασιστικότητα στην επιδίωξη δύσκολων εθνικών στόχων, παρά τις όποιες αντιξοότητες και να τα μετουσιώσουμε -όσο αυτό είναι δυνατόν- σε καθημερινή πράξη.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.