07 Δεκεμβρίου 2021 (21:07)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δ. Ακτύπης: “Το νησί μας αποτέλεσε σταθμό για την επανάσταση”

“To 2021 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 200 χρόνων απ΄ την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση που πραγματοποιήσαμε οι Έλληνες το 1821.Η 25η Μαρτίου αποτελεί…

Ελλαδα Ζακυνθος , 25 Μαρτίου, 2021 09:37

“To 2021 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 200 χρόνων απ΄ την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση που πραγματοποιήσαμε οι Έλληνες το 1821.Η 25η Μαρτίου αποτελεί μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας καθώς γιορτάζουμε παράλληλα και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μας”, αναφέρει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο βουλευτής Ζακύνθου, Δ. Ακτύπης και προσθέτει:

“Δυστυχώς, η πανδημία δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις που αρμόζουν σε μία τόσο σημαντική επέτειο .Ωστόσο, η απόδοση τιμής σε όλους τους αγωνιστές ,επώνυμους και ανώνυμους ,αποτελεί για όλους μας ιερό χρέος.

Ο Ελληνικός λαός κατάφερε μετά από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς να διατηρήσει αλώβητα τα εθνικά του ιδανικά. Στις δύσκολες δε αυτές στιγμές για το Έθνος μας, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ήταν συνεχώς παρούσα ,πραγματικός συμπαραστάτης και αρωγός στον Αγώνα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε και στη σημαντική συμβολή των Επτανησίων κατά του Οθωμανικού ζυγού. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι τα Επτάνησα, αν και δεν γνώρισαν τουρκική σκλαβιά, υπήρξαν πραγματικό καταφύγιο για όσους ήθελαν να ξεφύγουν απ αυτήν .Οι Ζακυνθινοί ,μάλιστα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ,γιατί το νησί μας αποτέλεσε σταθμό για την επανάσταση καθώς συνδέθηκε με πολλές και εξέχουσες προσωπικότητες του Αγώνα .Η μύηση του Κολοκοτρώνη στην Φιλική εταιρεία, η μακροχρόνια παραμονή του στην Ζάκυνθο ,αλλά και η προσφορά του εθνικού μας ποιητή ,Διονυσίου Σολωμού, μέσω της ποιητικής του τέχνης, την οποία στράτευσε στην υπηρεσία του έθνους ,αποδεικνύουν περίτρανα ότι το νησί μας διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Η σημερινή επέτειος βρίσκει τη χώρα μας σε μια δύσκολη περίοδο και γι΄ αυτό το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο .Θα πρέπει να διδαχτούμε για άλλη μια φορά από τους προγόνους μας και να επιδείξουμε ενότητα και ομοψυχία. Αυτά ήταν πάντοτε τα πιο δυνατά μας όπλα.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.