31 Ιουλίου 2021 (22:43)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Τι λέει ο Δήμαρχος για τον “Φώσκολο”. “Μαρτύρησε” ποιοι ανταγωνιστές έκαναν καταγγελίες.

Θέση για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, από τις πληροφορίες που θέλουν τον Δήμο να επιχειρεί να κλείσει τον κινηματογράφο…

Ελλαδα Ζακυνθος , 24 Μαρτίου, 2021 16:27

Θέση για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, από τις πληροφορίες που θέλουν τον Δήμο να επιχειρεί να κλείσει τον κινηματογράφο “Φώσκολος”, πήρε σήμερα με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης.

Ο κ. Αρετάκης, αφού επαναλαμβάνει τις γνωστές του αιτιάσεις περί προσπαθειών αποδόμησής του και πως δέχεται πόλεμο επειδή τα έχει βάλει με “συμφέροντα που χρόνια τώρα έχουν ρημάξει τον τόπο” κ.λ.π. κ.λ.π., “δίνει” ανοιχτά εκείνους οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την συγκεκριμένη επιχείρηση, οι οποίοι είναι ένας ανταγωνιστής εστίασης στην πλατεία Σολωμού και ο εκπρόσωπος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, που στεγάζεται πάνω από τον κινηματογράφο και που τυγχάνει να έχει συμφέροντα σε ανταγωνιστικό με την ιδιοκτησία του κινηματογράφου, ραδιοφώνο.

Πριν από ελάχιστες ημέρες, δημιουργήθηκε μια σελίδα υποστήριξης του κινημαυογράφου “Φώσκολος”, η οποία αριθμεί ήδη περισσότερα από 4.000 μέλη, γεγονός που φαίνεται να έχει θορυβήσει την δημοτική αρχή και τους συν αυτώ.

Ο κ. Αρετάκης, με μία μακροσκελή ανακοίνωση, δίνει την δική του πλευρά της υπόθεσης, επισημαίνει πως στέλνει σχετική αναφορά στον εισαγγελέα και καλεί όσους του αντιτίθενται να τον αφήσουν να… αυτοκαταργηθεί, γιατί όπως αναφέρει: “όσο προσπαθούν να τον μειώσουν τόσο περισσότερο τον ανεβάζουν στην εκτίμηση του δημότη που ζει την κακομοιριά που κληρονόμησε από τις μεθοδεύσεις και τις κομπίνες του παρελθόντος”.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου:

“ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Κινηματογράφου Φώσκολος»

Η Δημοτική Αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του Τουρισμού για το νησί.
Ετοιμάζει Οργανισμό Πολιτισμού και Οργανισμό Τουρισμού σε σωστές βάσεις και όχι τις γνωστές ΔΕΠΑΖ, ΣΑΖ κτλ που είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική ζημία του νησιού χωρίς καμία θετική συμβολή στο υποτιθέμενο αντικείμενό τους.
Θα αναδείξει τόσο το νέο θέατρο όσο και το Υπαίθριο που το τελευταίο χωρίς άδεια χρησιμοποιείτο παράνομα για να αποδίδει στο Δήμο 6.000 ευρώ μικτά όλη τη θερινή περίοδο και να έχει πανάκριβα εισιτήρια για τους Δημότες.
Για το κλείσιμο του κινηματογράφου Φώσκολος και το δήθεν ενδιαφέρον μερικών που γνωρίζουν την πραγματικότητα λυπούμαστε για την παραπληροφόρηση.
Είναι αυτοί που γνωρίζουν και έχουν συμβάλει στο ψέμα, είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν και παραπλανούνται και είναι αυτοί που θέλουν να φύγει ο Δήμαρχος γιατί θίγονται συμφέροντα που χρόνια τώρα έχουν ρημάξει τον τόπο.
Είναι ασύστολο ψεύδος γι’ αυτούς που επικαλούνται το ότι ο Δήμαρχος θέλει να κλείσει το Φώσκολο και ντροπή σε όποιον συμμετέχει σε οποιαδήποτε κίνηση που σκοπό έχει να κατηγορήσει το Δήμαρχο δια αυτό το λόγο.
Η εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ νομίμως υπέγραψε συμφωνητικό το 2011 με το Δήμο για τη λειτουργία του κινηματογράφου Φώσκολος με παρακολούθημα το κυλικείο του.
Το 2013 ο τότε Δήμαρχος κ. Στέλιος Μποζίκης γνωρίζοντας προφανώς ως δικηγόρος τις συνέπειες και το ότι το κυλικείο έχει μισθωθεί ως παρακολούθημα του κινηματογράφου χορήγησε άδεια λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος για το κυλικείο δια μηδέν πελάτες και μηδέν τ.μ.
Από τότε άρχισε μια μεθόδευση με αποτέλεσμα το 2017 αφού έγιναν παρανόμως οικοδομικές εργασίες εις το εσωτερικό του κινηματογράφου μετετράπη το κυλικείο εμβαδού 5,5 τ.μ. σε έδρα επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, εχορηγήθει άδεια από την Υγειονομική Υπηρεσία και τον τότε Δήμαρχο κ. Κολοκωτσά και παρεχωρήθησαν 228 τ.μ πλατείας Σολωμού στην εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ δια εκμετάλλευση επιχείρησης καφετέριας ως εξυπηρετούσα δήθεν τον Κινηματογράφο Φώσκολο, χωρίς καμία έγκριση από το αρμόδιο συμβούλιο θεαμάτων το οποίο θα έπρεπε οπωσδήποτε να είχε γνωματεύσει δια την επίδραση που είχε στη λειτουργία του κινηματογράφου η κατασκευή των παράνομων οικοδομικών εργασιών που έγιναν εις βάρος της λειτουργίας του κινηματογράφου (κλείσιμο κυρίας θύρας εισόδου, περιορισμός της έκτασης αναμονής με απρόβλεπτες συνέπειες στην περίπτωση άμεσης ανάγκης αποχώρησης των θεατών κλπ).
Βέβαια η λειτουργία της νέας επιχείρησης έγινε χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για το Δήμο, χωρίς μετατροπή του υφιστάμενου από το 2011 συμφωνητικού ή σύνταξη νέου συμφωνητικού. Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος τη μεθόδευση προσπάθησε να βρει μια λύση δια την νομιμοποίηση της κατάστασης.
Δεν παρεχώρησε εγγράφως το χώρο της πλατείας το έτος 2020, ενημέρωσε την εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ για την πρόθεσή του και την άφησε ατύπως να χρησιμοποιήσει το χώρο της πλατείας έως ότου βρεθεί η ενδεδειγμένη νόμιμη λύση.
Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ έγινε ο εύκολος αποδέκτης χωρίς διερεύνηση των κατηγοριών εναντίον του Δημάρχου χωρίς τούτο να ληφθεί υπόψη από το Δήμαρχο.
Αυτό αποτελεί απάντηση σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο Δήμαρχος επιδιώκει το κλείσιμο του κινηματογράφου Φώσκολος.
Τον Αύγουστο του 2020 αποστέλλεται στο Δήμο η πρώτη εξώδικος δήλωση από επιχείρηση που ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο στην πλατεία Σολωμού και εγκαλεί το Δήμο για αθέμιτο ανταγωνισμό από την εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ διότι δεν καταβάλλει ενοίκιο στο Δήμο με αποτέλεσμα να μειώνει τις τιμές εις βάρος της και απειλεί το Δήμο για τις συνέπειες οικονομικές και ποινικές που έχει ο αθέμιτος ανταγωνισμός για την επιχείρηση αυτή.
Ο Δήμαρχος προσπαθώντας να βρει λύση ανέβαλλε την οποιαδήποτε απόφαση.
Το Δεκέμβριο του 2020 επανέρχεται με δεύτερη εξώδικη δήλωση η εταιρεία που θεωρεί ότι θίγεται, επισημαίνει ότι δε λάβαμε μέτρα και απαιτεί άμεσα την αναστολή λειτουργίας της ΣΤΙΓΜΑ κατηγορώντας μας για παράβαση καθήκοντος και για απιστία εις βάρος του Δημοσίου (κακούργημα).
Πέραν τούτου εκπρόσωπος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης ζητεί το χώρο που ανήκει στη Δημόσια Βιβλιοθήκη και καταπάτησε παρανόμως και πέραν του συμφωνητικού που είχε υπογράψει με το Δήμο η εταιρεία ΣΤΙΓΜΑ δια την επέκταση του χώρου του κυλικείου και ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνετο στο αρχικό με το Δήμο μισθωτήριο συμφωνητικό.
Κατόπιν τούτων άμεση υποχρέωσή μου είναι μετά την πιθανή τέλεση πολλών ποινικών αδικημάτων που αφορούν την έκδοση σχετικής άδειας το 2017 για τη λειτουργία επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) εντός του χώρου του κινηματογράφου χωρίς καμία καταβολή ενοικίου εις τον Δήμο και μετά την εκτέλεση παρανόμων οικοδομικών εργασιών εντός του χώρου του κινηματογράφου να αποστείλω στον κ. Εισαγγελέα σχετική αναφορά-καταγγελία για διερεύνηση των αδικημάτων αυτών.
Επιπλέον είμαι υποχρεωμένος να συγκαλέσω την επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου το κάθε ένα μέλος δεν θα αποφασίσει για το κλείσιμο του κινηματογράφου ο οποίος νομίμως λειτούργησε από το 2011 και θα λειτουργεί στο μέλλον ανεξάρτητα από την ενοικιάστρια εταιρεία σύμφωνα με το σχετικό συμφωνητικό αλλά θα αποφασίσει για τη νομιμότητα της αδείας εκμετάλλευσης της επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριας) που εχορηγήθει το έτος 2017 με τις παράνομες κατασκευές εις βάρος του κινηματογράφου και του χώρου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης χωρίς να καταβάλλεται το αναλογούν μίσθωμα στο Δήμο.
Όλα τα ανωτέρω συντελούν στον ορθολογισμό, στη νόμιμη λειτουργία του κινηματογράφου και στο συμφέρον του Δήμου τα οποία ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει.
Όσοι νομίζουν ότι δεν τους ταιριάζει ο Δήμαρχος καλά θα κάνουν να τον αφήσουν να αυτοκαταργηθεί διότι όσο προσπαθούν να τον μειώσουν τόσο περισσότερο τον ανεβάζουν στην εκτίμηση του δημότη που ζει την κακομοιριά που κληρονόμησε από τις μεθοδεύσεις και τις κομπίνες του παρελθόντος.

 

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου

 

Νικήτας Αρετάκης”

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.