12 Μάι 2021 (02:01)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Δύο τηλεφωνικές απάτες σε βάρος Ζακυνθινών. Τους απέσπασαν 6.000 και 10.000 ευρώ

Δύο νέες τηλεφωνικές απάτες σε βάρος Ζακυνθινών έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με “λεία” για τους δράστες 10.000 ευρώ στη μία…

Ελλαδα Ζακυνθος , Μαρ 23, 2021 11:49

Δύο νέες τηλεφωνικές απάτες σε βάρος Ζακυνθινών έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με “λεία” για τους δράστες 10.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 6.000 ευρώ στην άλλη. Το ενδιαφέρον είναι πως και στις δύο περιπτώσεις οι απατεώνες είναι Ρομά.

Στη μία περίπτωση δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ανυποψίαστο πολίτη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών προς πώληση ένα αυτοκίνητο και στο πλαίσιο των συνομιλιών τους για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο επιτήδειος έπεισε τον πολίτη να του αποκαλύψει αριθμό τραπεζικής κάρτας και προσωπικούς κωδικούς τραπεζικού λογαριασμού, τους οποίους στην συνέχεια χρησιμοποίησε, μαζί με έναν συνεργό του για να αποσπάσουν παράνομα συνολικό ποσό 10.000 ευρώ.

Οι δύο δράστες που είναι Ρομά, κάτοικοι Πύργου έχουν συλληφθεί και προσάγονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

Στην δεύτερη περίπτωση τα πράγματα λειτούργησαν αντίστροφα, αφού αυτή τη τη φορά ο επιτήδειος έριξε ως δόλωμα. επίσης σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών, την πώληση ενός τρακτέρ αξίας άνω των 20.000 ευρώ, ως ευκαιρία με πολύ λιγότερα χρήματα. Το δόλωμα τσίμπησε ένας Ζακυνθινός και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον, επίσης Ρομά, απατεώνα, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει 6.000 ευρώ για την αγοραπωλησία που δεν έγινε ποτέ.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, τους ζητούνται από άγνωστα άτομα η καταβολή χρηματικών ποσών ή η παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.