22 Απρ 2021 (02:53)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Το σύνολο των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου διεκδικεί η Π.Ι.Ν.

Την έγκριση του αιτήματος προς τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών για την παραχώρηση του υπολειπόμενου μέρους του κτιριακού συγκροτήματος του…

Ελλαδα Ζακυνθος , Μαρ 22, 2021 09:45

Την έγκριση του αιτήματος προς τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών για την παραχώρηση του υπολειπόμενου μέρους του κτιριακού συγκροτήματος του παλαιού Νοσοκομείου Ζακύνθου, συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου αποφάσισε κατα πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου έχει ήδη με επιστολή της ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την παραχώρηση αυτή και μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα μεταφέρει το αίτημα και στον Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για την δημόσια περιουσία.
“Στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση αυτού του μεγάλου κτηριακού συγκροτήματος για να στεγάσει αξιοπρεπώς πρόσθετες διοικητικές ανάγκες που προκύπτουν στην Ζάκυνθο αλλά και χώρους που θα διευκολύνουν πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η κοινωνία της Ζακύνθου έχει ανάγκη από τέτοιες ευκαιρίες”, δήλωσε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ειδικότερα, η παραχώρηση προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία είχε γίνει το 2017, δεν περιελάμβανε:
1/Το εφαπτόμενο, στα υπόλοιπα ήδη παραχωρημένα κτήρια, κτηρίου 6, το οποίο θα παραχωρηθεί για την στέγαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας – Ι.Π.Κ. Ζακύνθου
2/Το κτήριο του θυρωρείου στην πύλη εισόδου των εγκαταστάσεων
3/Το κτήριο του αναψυκτηρίου-κυλικείου πλησίον της κεντρικής εισόδου των εγκαταστάσεων
4/Τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, εντός του περιβάλλοντος χώρου του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου
5/Τον περιβάλλοντα χώρο ολόκληρου του συγκροτήματος.

“Με την παρούσα απόφαση του Περιφερειακό Συμβουλίου πιστευω ότι θα καταστεί δυνατή η νόμιμη χρήση του συνόλου των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του παλαιού Νοσοκομείου Ζακύνθου, την προστασία και την αποκατάστασή του, με την αξιοποίηση των κατάλληλων διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία απαιτούν καθαρό ιδιοκτησιακό καθεστώς του συνόλου του ακινήτου. Σήμερα προστατευουμε το συγκρότημα από τις φυσικές καταστροφές και παράνομες εισβολές γιατι το βρήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2019 εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο” δήλωσε τοποθετούμενος ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.