01 Αυγούστου 2021 (17:45)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Σύσκεψη υπό τον βουλευτή Ζακύνθου για εκκρεμότητες πριν το άνοιγμα του τουρισμού

Τηλεδιάσκεψη με τους Παραγωγικούς και Τουριστικούς Φορείς του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαρτίου 2021 με πρωτοβουλία…

Ελλαδα Ζακυνθος , 19 Μαρτίου, 2021 14:50

Τηλεδιάσκεψη με τους Παραγωγικούς και Τουριστικούς Φορείς του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαρτίου 2021 με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Ζακύνθου κυρίου Διονύση Ακτύπη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή, στην οποία συμμετείχαν και οι τρείς Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου, έγινε εκτενής διάλογος αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι του 2021, δεδομένων των συνεπειών του covid 19 στην οικονομία της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να επιτευχθεί με ομαλό τρόπο η μετάβαση στην «επόμενη μέρα» του τουρισμού. Ο Βουλευτής τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών όλων των φορέων προκειμένου να διασφαλίσουμε πως η Ζάκυνθος θα παραμείνει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Όπως, άλλωστε, υπογραμμίσθηκε έχουμε ήδη καταφέρει να βελτιώσουμε σημαντικά το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας του νησιού μας, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει πως είμαστε ήδη ένα βήμα μπροστά στο επίπεδο της υγειονομικής μας θωράκισης.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως είναι μείζον να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου, αφενός να συνεχισθεί απρόσκοπτα και με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία εμβολιασμού στη Ζάκυνθο, και αφετέρου να γίνεται σωστός και ολοκληρωμένος έλεγχος στις πύλες εισόδου του νησιού μας.

Επίσης, αναφορικά με το νέο νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, όλοι οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν πως πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία εισάγει βασικές τομές για την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.

Υπογραμμίσθηκε, μάλιστα, πως το νέο αυτό νομοσχέδιο παρέχει σημαντικά εργαλεία τα οποία, αν αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο και στο βαθμό που απαιτείται, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού μας και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.

Επιπροσθέτως, μείζον θέμα κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αποτέλεσε και το ζήτημα των υποδομών που έχει ανάγκη η Ζάκυνθος, τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ζακυνθινών πολιτών όσο και για τη συνολική βελτίωση της εικόνας και των παροχών του νησιού μας.

Ο Βουλευτής ξεκαθάρισε πως, δεδομένου ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, βασική στόχευσή του, πάντα σε συνεργασία με την Π.Ι.Ν. και τον Δήμο Ζακύνθου, είναι η υλοποίηση ορισμένων απαραίτητων έργων υποδομών στο νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής διαβεβαίωσε όλους τους παρισταμένους πως ήδη βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του Master Plan Λιμένα Ζακύνθου, να εξευρεθεί η προσφορότερη δυνατή λύση για την αναγκαία βελτίωση της ποιότητας του νερού στο νησί μας, και να δρομολογηθεί άμεσα και οριστικά η επίλυση του προβλήματος των υγρών αποβλήτων που για δεκαετίες ταλανίζει τη ζακυνθινή κοινωνία.

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.