18 Οκτωβρίου 2021 (10:13)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Στο “βαθύ κόκκινο” η Ζάκυνθος αλλά με λιγότερα μέτρα. Επιτρέπεται το ψάρεμα κλείνει το λιανεμπόριο.

Την αναμενόμενη από την αυξητική τάση των κρουσμάτων, υπαγωγή της Ζακύνθου στο “βαθύ κόκκινο”, δηλαδή στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου,…

Ελλαδα Ζακυνθος , 19 Μαρτίου, 2021 20:00

Την αναμενόμενη από την αυξητική τάση των κρουσμάτων, υπαγωγή της Ζακύνθου στο “βαθύ κόκκινο”, δηλαδή στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς καθώς τα ενεργά κρούσματα στο νησί αυτή την ώρα είναι 61, από 31 που ήταν στις 8 Μαρτίου.

Ωστόσο, μετά τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοινώθηκαν, οι περιορισμοί στη Ζάκυνθο δεν έχουν μεγάλες διαφορές από αυτούς που ίσχυαν μέχρι τώρα, μάλλον το αντίθετο, καθώς δεν αλλάζουν πολλά από αυτά, όπως οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ υπάρχουν και πρόσθετες ελευθερίες, όπως το ψάρεμα.

Έτσι, παρά το ότι η Ζάκυνθος ανήκει πλέον στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου και με δεδομένη τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας, χρήση μάσκας παντού και αυστηρή τήρηση αποστάσεων και των περιορισμών, τα μέτρα που ισχύουν είναι:

Παραμένει ως έχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 21.00 έως 05.00

Παραμένουν ανοιχτά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής άκρων.

Ανοίγουν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Η επίσκεψη γίνεται με κωδικό 6 στο sms.

Επιτρέπεται η λειτουργία των πάρκων, επίσης με sms 6.

Επιτρέπονται οι τελετές στους καθεδρικούς ναούς, με έναν πιστό ανά 25 τ.μ., με υποχρεωτικά αρνητικά τεστ των ιερέων και των ιεροψαλτών,- με ευθύνη της Μητρόπολης- και μόνον για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό και τους Β’ Χαιρετισμούς.

Τέλος επιτρέπεται το ψάρεμα με σκάφος έως 8 μέτρα ή από την παραλία, επίσης με sms 6, αλλά μόνο για κατοίκους σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές.

Για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, ισχύει η απαγόρευση χρήσης αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας και ο περιορισμός των 2 χλμ από την κατοικία ή εντός των ορίων του Δήμου.

Ωστόσο η ένταξη στο “βαθύ κόκκινο”, φέρνει το κλείσιμο όλων των καταστημάτων του λιανεμπορίου.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.