31 Ιουλίου 2021 (21:50)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Χαλάρωση μέτρων ως “βαλβίδα αποσυμπίεσης” στην κούραση των πολιτών εξετάζει η κυβέρνηση

Για τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη τους πολιτικούς συντάκτες….

Ελλαδα Ζακυνθος , 18 Μαρτίου, 2021 14:20

Για τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη τους πολιτικούς συντάκτες.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κυρία Πελώνη είπε ότι αναζητούνται από την κυβέρνηση βαλβίδες αποσυμπίεσης προκειμένου να υπάρξει λελογισμένη χαλάρωση των μέτρων χωρίς επιδημιολογικό κόστος. Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει αύριο και με βάση της εισηγήσεις της η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις.

Η κυρία Πελώνη έκανε επίσης αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την υποβοήθηση του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα.  «Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και ιδίως στην Αττική, αλλά όχι μόνο, παραμένει βεβαρυμένη και το Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση», τόνισε.

Για τους εμβολιασμούς, η κυρία Πελώνη είπε πως έχουν ήδη ξεπεράσει το 1.345.000 και περισσότεροι από 915.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Εκτιμάται μάλιστα, ανέφερε, ότι τον Απρίλιο θα γίνουν 1.500.000 εμβολιασμοί -περισσότεροι δηλαδή από όσους έχουν γίνει μέχρι σήμερα- χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα εμβόλια της Johnson & Johnson τον αριθμό των οποίων θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ θα ακολουθήσει στις 26 Μαρτίου για την ηλιακή ομάδα για 70 έως 74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες για την ηλικιακή ομάδα 65 έως 69 ετών.

Η Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετικό ερώτημα γιατί χαλαρώνουν τα μέτρα είπε: «δεν μιλάμε για ανοίγματα αλλά περιγράφουμε και θα εξετάσει και η επιτροπή είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένους πολίτες».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.