28 Νοεμβρίου 2021 (17:35)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Πολλαπλές απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης, με νέο κόλπο, στη Ζάκυνθο.

Ιδιαιτέρως εφευρετικοί αποδεικνύονται οι απατεώνες οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα με διάφορους τρόπους από ανυποψίαστους επιχειρηματίες, κυρίως. Μέχρι τώρα…

Ελλαδα Ζακυνθος , 13 Μαρτίου, 2021 11:53

Ιδιαιτέρως εφευρετικοί αποδεικνύονται οι απατεώνες οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα με διάφορους τρόπους από ανυποψίαστους επιχειρηματίες, κυρίως.

Μέχρι τώρα έπαιρναν τηλέφωνο σε διάφορες επιχειρήσεις, ζητώντας τις υπηρεσίες τους. Αφού έκλειναν τη συμφωνία, ισχυριζόμενοι ότι έβαλαν περισσότερα χρήματα ως προκαταβολή από τα συμφωνηθέντα, ζητούσαν τους τραπεζικούς κωδικούς του θύματός τους. Αν ο επιχειρηματίας έκανε το λάθος να τους δώσει, του αποσπούσαν όσα περισσότερα χρήματα προλάβαιναν.

Αυτό το κόλπο όμως πάλιωσε και τώρα έχουν στήσει άλλο, το οποίο μάλιστα προσπάθησαν να το εφαρμόσουν στη Ζάκυνθο.

Προσποιούμενοι ότι είναι κάτοικοι του νησιού, ειδικότερα γνωστά πρόσωπα, επιχειρηματίες ή επαγγελματίες, τηλεφωνούν σε διάφορες επιχειρήσεις και είτε “αγοράζουν” προϊόντα είτε ζητούν τις υπηρεσίες τους.

Το zantereport αποκαλύπτει, αποκλειστικά, πως την προηγούμενη εβδομάδα στη Ζάκυνθο, οι επιτήδιοι χρησιμοποιώντας το όνομα και τη διεύθυνση γνωστού φαρμακοποιού, επιχείρησαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις στο νησί, μία στην Πάτρα και ποιος ξέρει πόσες άλλες και που.

Προσποιούμενοι τον εν λόγω φαρμακοποιό, τηλεφώνησαν σε εταιρεία του νησιού και δίνοντας στοιχεία του, τα οποία βρήκαν στο διαδίκτυο, ζήτησαν να αγοράσουν έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, δίνοντας ως διεύθυνση αυτήν του φαρμακείου του.

Λίγη ώρα αργότερα ξανατηλεφώνησαν στο υποψήφιο θύμα τους, λέγοντάς του ότι κατέβαλαν στον λογαριασμό του περισσότερα από τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει, για τον ηλιακό και επικαλούμενοι επείγουσα ανάγκη, ζήτησαν τους τραπεζικούς του κωδικούς για να πάρουν πίσω το πλεονάζον ποσό, προφανώς με στόχο να του τον αδειάσουν.

Ωστόσο ο επιχειρηματίας, υποψιασμένος, καθώς ο “φαρμακοποιός” δεν φάνηκε να ξέρει καλά την διεύθυνση του φαρμακείου του (είπε π.χ Αγίων τάδε αντί Αγίου τάδε), κάλεσε τον πραγματικό φαρμακοποιό, ο οποίος έκπληκτος άκουσε ότι είχε παραγγείλει… ηλιακό θερμοσίφωνα, χωρίς προφανώς να το έχει κάνει.

Όταν το κόλπο τους δεν έπιασε στη Ζάκυνθο, οι απατεώνες, τηλεφώνησαν σε εταιρεία με ηλιακούς στην Πάτρα, προσποιούμενοι και πάλι τον ίδιο φαρμακοποιό και πουλώντας το ίδιο παραμύθι, όμως ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση δεν τα κατάφεραν, καθώς υπήρξε επίσης επικοινωνία με τον φαρμακοποιό.

Στο μεσοδιάστημα είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν και μια επιχείρηση εκκένωσης βόθρων στη Ζάκυνθο και πάλι προσποιούμενοι τον ίδιο φαρμακοποιό, χωρίς επιτυχία.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές συναλλαγές τους και να μην δίνουν σε καμία απολύτως περίπτωση και σε κανέναν τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.