13 Μαΐου 2021 (08:34)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε, όπως αναμενόταν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Το…

Ελλαδα Ζακυνθος , 11 Μαρτίου, 2021 17:57

Το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε, όπως αναμενόταν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Το εμβόλιο είναι το τέταρτο που λαμβάνει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής μετά τα Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford University και Moderna και συνιστάται για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του EMA.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, είναι αποτελεσματικό κατά 66% απέναντι στον ιό, μπορεί να διατηρηθεί σε κανονικά ψυγεία έως και τρεις μήνες και απαιτείται μία μόνο δόση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει 200 εκατομμύρια δόσεις, με την επιλογή να αγοράσει άλλες 200 εκατομμύρια για να τις διαθέσει στα κράτη μέλη. Όπως έχει κάνει ήδη γνωστό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμοστοκλέους, η χώρα μας θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα με 400.000 δόσεις του εμβολίου μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, τα οποία ξεκίνησαν να παραδίδονται στην Επιτροπή λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους, η Johnson & Johnson δεν έχει δεσμευτεί για αποστολές μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κάτι που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση τα εμβόλια θα αρχίσουν να παραδίδονται στις αρχές Απριλίου.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.