03 Δεκεμβρίου 2021 (17:40)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


“Μάστιγα” οι τηλεφωνικές απάτες στα Ιόνια. Νέο περιστατικό στην Κέρκυρα

Στόχος των επιτήδειων που αποσπούν χρήματα εξαπατώντας τηλεφωνικά τα θύματά τους, φαίνεται πως έχουν γίνει οι επιχειρηματίες των νησιών του…

Ελλαδα Ζακυνθος , 11 Μαρτίου, 2021 11:48

Στόχος των επιτήδειων που αποσπούν χρήματα εξαπατώντας τηλεφωνικά τα θύματά τους, φαίνεται πως έχουν γίνει οι επιχειρηματίες των νησιών του Ιονίου, καθώς τα κρούσματα είναι σχεδόν καθημερινά.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι χθες Τετάρτη (10.03.2021), στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, καταγράφηκε περιστατικό τηλεφωνικής εξαπάτησης πολίτη, κατά τo οποίo, επιτήδειος απέσπασε χρηματικό ποσό με διάφορα προσχήματα.

Ειδικότερα, ο δράστης τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη επιχείρησης και παρουσιαζόμενος ως αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε την επιθυμία να προβεί στην άμεση αγορά προϊόντων. Στη συνέχεια της συνδιαλλαγής τους και με το πρόσχημα της λανθασμένης καταβολής μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από το απαιτούμενο, ο επιτήδειος έπεισε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, να καταθέσει χρηματικό ποσό ύψους (6.500) ευρώ, ως μέρος της υποτιθέμενης διαφοράς τους.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, τους ζητούνται από άγνωστα άτομα που παρουσιάζονται ως κρατικοί ή τοπικοί φορείς, η καταβολή χρηματικών ποσών ή η παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.