03 Δεκεμβρίου 2021 (18:42)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Εξετάζεται πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού τον Απρίλη από “εμβολιασμένες” χώρες.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο τουρισμός για να ανοίξει τις πύλες του, καθώς η πορεία του εμβολιασμού στο επόμενο διάστημα θα επιταχυνθεί δίνοντας…

Ελλαδα Ζακυνθος , 10 Μαρτίου, 2021 10:57

Αντίστροφα μετρά πλέον ο τουρισμός για να ανοίξει τις πύλες του, καθώς η πορεία του εμβολιασμού στο επόμενο διάστημα θα επιταχυνθεί δίνοντας έτσι ελπίδες στον κλάδο για ένα καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό.

Το μήνυμα το έστειλε χθες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ο οποίος μίλησε για εκκίνηση στις 14 Μαΐου, ενώ η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο  protothema.gr, δήλωσε ότι «ταυτόχρονα εξετάζουμε το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως είναι το Ισραήλ».

Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι τόσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα όσο και τα rapid tests, μέσω των οποίων διαμορφώνεται ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό και ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων. «Είναι αυτό που θα επιτρέψει στον ελληνικό τουρισμό να ανοίξει. Και θα ανοίξει με ασφάλεια για όλες και όλους», σημειώνει.

Σχετικά με τις μέχρι τώρα ενδείξεις για την πορεία του τουρισμού η Σοφία Ζαχαράκη σημειώνει πως είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές, κυρίως στις κρατήσεις, ειδικά μάλιστα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. «Η χώρα μας, παρά τη δυσμενή συγκυρία, διατηρεί και διεθνώς το προφίλ ενός υγειονομικά ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού. Αυτό, θα το διατηρήσουμε και θα το ενισχύσουμε», αναφέρει.

Παράλληλα η υφυπουργός Τουρισμού τονίζει: «Στις προτεραιότητες που ξεχωρίζω, μέσα από τις αρμοδιότητές μου, τόσο για την υπέρβαση της κρίσης όσο και για την ανταπόκριση στις ανάγκες της μετά-COVID τουριστικής αγοράς, είναι η συνεχής επιμόρφωση του τουριστικού μας προσωπικού. Αλλά και η ενίσχυση των υποδομών και του επιπέδου σπουδών των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού.

»Παράλληλα, επενδύουμε στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού άρα των ξεχωριστών εμπειριών που μπορεί να έχει ο ταξιδιώτης σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Δίνουμε έμφαση στον γαστρονομικό, τον τουρισμό ευεξίας, αναρριχητικό, καταδυτικό, ορεινό κ.α.

»Βαδίζουμε προς μια τουριστική περίοδο με ενισχυμένες αναμονές και προσδοκίες συναισθηματικά φορτισμένες. Στόχος μας είναι να τις υπηρετήσουμε εμπλουτίζοντας το εθνικό τουριστικό προϊόν. Θα το πετύχουμε μέσα από την παροχή πολλών και κυρίως ποιοτικών δυνατοτήτων αναψυχής στον επισκέπτη. Αναδεικνύουμε έτσι τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα της συνολικής ελληνικής ταξιδιωτικής εμπειρίας».

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.