31 Ιουλίου 2021 (21:03)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Το κάστρο και τα μουσεία της Ζακύνθου θέματα της συνάντηση Δ. Ακτύπη – Λ. Μενδώνη

Την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λ. Μενδώνη συνάντησε την Παρασκευή ο βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, με την οποία συζήτησε τη…

Ελλαδα Ζακυνθος , 8 Μαρτίου, 2021 21:29

Την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λ. Μενδώνη συνάντησε την Παρασκευή ο βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, με την οποία συζήτησε τη συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού για την άμεση υλοποίηση  συγκεκριμένων έργων υποδομών στο νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση μεταξύ του Βουλευτή και της Υπουργού κινήθηκε γύρω από την επιτυχή ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφενός της νέας μελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη των κτιρίων στο εσωτερικό του Κάστρου Ζακύνθου συνολικού ύψους 75.000 ευρώ, και αφετέρου της μελέτης για το έργο της πλήρους ανακαινίσεως του Μουσείου Μεταβυζαντινής Τέχνης Ζακύνθου συνολικού ύψους 580.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί απευθείας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακόμα, ο Βουλευτής ζήτησε και εξασφάλισε από την Υπουργό την οικονομική στήριξη του Υπουργείου για την εκπόνηση μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης επι της υλοποιήσεως του έργου της επανέκθεσης της συλλογής του Μουσείου Μεταβυζαντινής Τέχνης Ζακύνθου ύψους 30.000 ευρώ.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά,

«Για μία ακόμη φορά η κυρία Μενδώνη απέδειξε έμπρακτα τη στήριξή της στο νησί μας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η ίδια η Υπουργός ανταποκρίνεται κάθε φορά με τον πιο άμεσο και ουσιαστικό τρόπο στα αιτήματα της Ζακυνθινής κοινωνίας τα οποία και της μεταφέρω στις συναντήσεις μας.

Έργα όπως η αναστήλωση και επισκευή του ιστορικού Καστρομονάστηρου του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες συνολικού ύψους 14.000.000 ευρώ, η πλήρης ανακαίνιση του Μουσείου Μεταβυζαντινής Τέχνης Ζακύνθου, η αποκατάσταση και ανάδειξη των κτιρίων στο εσωτερικό του Κάστρου Ζακύνθου, η διασφάλιση της διατήρησης του ιστορικού αρχοντικού και της συλλογής Ρώμα στα χέρια της Ζακυνθινής κοινωνίας, δεν θα είχαν μπει σε τροχιά υλοποίησης αν δεν είχαν λάβει χώρα οι στοχευμένες και ουσιαστικές ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού και προσωπικά της κυρίας Μενδώνη.

Γι’ αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Υπουργό για την πολύτιμη συνεισφορά της στην ουσιαστική ενίσχυση, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των υποδομών πολιτισμού του νησιού μας.”

 

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.