21 Απρ 2021 (12:01)
Ανεξάρτητη Ενημέρωση


Μήνυμα του Γ. Στασινόπουλου για την ημέρα της γυναίκας

“Μέχρι σήμερα η γυναίκα έχει αποδείξει δυναμικά και δραστήρια το μέγιστο των ικανοτήτων της σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης…

Ελλαδα Ζακυνθος , Μαρ 8, 2021 10:32

“Μέχρι σήμερα η γυναίκα έχει αποδείξει δυναμικά και δραστήρια το μέγιστο των ικανοτήτων της σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Έχει αγωνιστεί κυρίως για την ισότητα των δύο φύλων και έχει αντιμετωπίσει άξια πλήθος προκλήσεων για να επιτύχει στους αγώνες της. Με τη σημερινή παγκόσμια ημέρα υπενθυμίζουμε τις προσπάθειες όλων των γυναικών των τόσων χρόνων που αγωνίστηκαν για την διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους στην εργασία, στην παιδεία, στην καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο όπως και την εξισορρόπηση του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε το 1977 ως η 8η Μαρτίου κάθε έτους από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και καλούνται όλες οι χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα αυτή για τα δικαιώματα των γυναικών”, αναφέρει στο μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος και προσθέτει:

“Είναι μια ημέρα κινητοποιήσεων Παγκοσμίως, για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, επιδιώκοντας να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας για θέματα προάσπισης της αξιοπρέπειας των γυναικών σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Το εγχείρημα αφορά όλους κρατικούς και μη φορείς και κυρίως την ευαισθητοποίησης τους που σχετίζεται με την γυναικεία κακοποίηση και είναι ακόμη ένα φλέγον ζήτημα.
Σήμερα, οι αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν είναι περισσότερες από όσο μπορούμε να σκεφτούμε. Εμείς στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες, τις τιμάμε και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τον οποιοδήποτε αγώνα καταβάλλουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.”

Όροι χρήσης/αναπαραγωγής

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του συνόλου ή μέρους του δημοσιεύματος χωρίς αναφορά στην πηγή.